Погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок у повітрі, − гідрометцентр

Погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок у повітрі, − гідрометцентр

На поточному тижні спостерігатиметься сонячна, суха та мало вітряна погода, що сприятиме підсиханню верхнього шару ґрунту та рослинності. При згоранні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється майже 9 кг мікрочастинок диму. До їхнього складу входять пил, окиси азоту, важкі метали та низка канцерогенних сполук. З димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотрутніших для нашого організму речовин. Тому, жителям потрібно не допускати спалювання сухої трави, сміття та залишків рослинності, щоб не провокувати цим виникнення пожеж та забруднення повітря, котрі можуть завдати шкоди здоров’ю людей і навколишньому середовищу! За даними поста спостережень, у Дніпровському мікрорайоні рівень забруднення атмосферного повітря діоксидом азоту 17 жовтня досяг 2,0 середньодобової ГДК, про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом синоптиків, до 21 жовтня погодні умови Черкащини формуватиме Азорський антициклон. Тому очікується тепла та суха погода. Денні температури сягатимуть майже літніх значень +17..22º, вночі 5..10º.
Невеликі дощі прогнозуються лише 22 жовтня, які принесуть атмосферні фронти із заходу. Такі погодні умови сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок та очищенню атмосфери. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Як додав Віталій Постригань, рівень приземного забруднення зростає здебільш при антициклонах і зменшується при циклонічному характері погоди. А опади вимивають домішки з повітря. Найчистішим повітря буває відразу після опадів і чим більше їх випадає, тим краще повітря очищується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x