Канівські школярі змагалися у стрільбі

Канівські школярі змагалися у стрільбі

Кожен воїн – чи козак, чи військовослужбовець – насамперед має бути вправним стрільцем. Саме на влучність і випробовували себе канівські школярі під час Першості м. Канів серед загальноосвітніх закладів зі стрільби з пневматичної гвинтівки, що проходила напередодні Дня захисника України та Дня українського козацтва у Канівській ЗОШ №4. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

У змаганнях взяли участь учні всіх шкіл міста. Було сформовано 6 збірних команд: ЗОШ №1, гімназії ім. І. Франка, ЗОШ №3, ЗОШ №4, санаторної школи-інтернат та СШ № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов. Кожна команда включала в себе 4 учасники віком від 14 до 17 років. Серед сміливців, які наважилися випробувати себе на влучність, виявилася одна дівчина – учениця школи-інтернат Богдана Яцишина.

Змагання відбувалися в командному та індивідуальному заліку. Кожен учасник виконував 3 пробні постріли та 5 залікових.

У результаті напруженої боротьби в командному заліку третю сходинку з загальним результатом 142 очки посіла команда школи №4 (Олег Попов, Олег Баранюк, Дмитро Виноградов, Данило Чупилка), друге місце посіла команда гімназії ім. І Франка з результатом 144 очки (Андрій Бузницький, Богдан Бойко, Нікіта Гейко, Владислав Сіренко). Переможцем з результатом 149 очків стала команда спеціалізованої школи № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов (Олександр Білянський, Андрій Степаненко, Богдан Демчук, Володимир Васін).

В індивідуальному заліку третю сходинку посів Олег Попов з результатом 42 очки (ЗОШ №4), другу сходинку – Богдан Бойко з результатом 43 очки (гімназія ім. І. Франка), переможцем став Антон Дяченко з результатом 45 очок (ЗОШ №1 ім. Т.Г. Шевченка). Варто відзначити і єдину представницю жіночої статі Богдану Яцишину, яка набрала 36 очків. Учасники та призери були нагороджені грамотами та медалями.

– Подібні заходи для школярів – гарна традиція до відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва. Думаю, що ми проводитимемо їх і надалі, – сказав головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Семенченко та подякував головному судді змагань Сергію Вдовіченку і керівництву Канівської школи №4 за можливість проведення змагань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x