Тепла погода в області утримається до кінця тижня

Тепла погода в області утримається до кінця тижня

Черкащина знаходиться на межі зіткнення двох різних повітряних мас: вологої і прохолодної з Балтійського моря та теплої і сухої з півдня Західної Європи. Тому переважає тепла як для цього часу погода, без суттєвих опадів, яка утримається до кінця робочого тижня. Нічна температура буде у межах +5−+10º, денна +15−+20º. При цьому в нічні та ранкові години існуватимуть умови для утворення туманів різної щільності. Найбільш щільні тумани утворюватимуться поблизу водних об’єктів та у пониззях рельєфу, де більш значний контраст температур.
Тумани на Черкащині частішають із настанням осінньо-зимового періоду. Вони значно ускладнюють роботу транспорту, будівельників, посилюють забруднення атмосферного повітря викидами підприємств та автомобілів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Температура води у Дніпрі біля Черкас 12°С.
Радіаційний фон у Черкасах становить 11 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура повітря 19 жовтня становить 6,9° тепла, на цю дату найвища температура 21,9° тепла відмічалася у 1955 р., найнижча 7,2° морозу – у 1949 р.
Атмосферний тиск у межах норми, наступної доби істотно не зміниться. Відносна вологість повітря залишатиметься високою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x