У Черкасах змагалися найсильніші шаблісти країни

У Черкасах змагалися найсильніші шаблісти країни

Кубок України з фехтування на шаблях приймав спортивний комплекс ОСДЮСШОР Черкаської обласної ради з 14 по 15 жовтня. По нагороди національних змагань приїхали найсильніші шаблісти з Києва, Миколаєва, Хмельницького, Одеси та Ужгорода. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Чемпіон».

На спортивній арені обласного спортивного комплексу змагались найтитулованіша спортсменка світу, багаторазова чемпіонка світу та Європи, яка зібрала повний комплект нагород Олімпійських ігор (золото, срібло, бронзу) Ольга Харлан та її подруги по олімпійській збірній Аліна Комащук та Ольга Жовнір, чемпіон Всесвітніх ігор Андрій Ягодка, чемпіони та призери чемпіонатів світу та Європи Пундик Дмитро, Стаценко Олексій, Платонов Богдан, Цап Юрій, черкащани Каракай Олександр та Нікітін Юрій та багато інших зірок українського фехтування.

Участь в урочистому відкритті взяли заступник голови Черкаської обласної адміністрації Костянтин Омаргалієв, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський, його заступник Катерина Коваленко, очільниця обласної федерації з фехтування Людмила Шкалікова, а також представники всеукраїнської федерації та профільного Міністерства.

14 жовтня відбулися особисті змагання, де не сталося несподіванок. У чоловіків чемпіоном став Андрій Ягідка (Одеса), який у фіналі переміг Платонова Богдана (Миколаїв), бронзу поділили Цап Юрій (Миколаїв) та Стаценко Олексій (Київ). Зовсім трохи не вистачило черкащанину Каракаю Олександру потрапити до п`єдесталу пошани. У напівфіналі він програв Стаценку Олексію.

А серед жінок перемогу отримала Ольга Харлан (Миколаїв), яка в півфіналі виграла у черкащанки Залевської Діани, а у фіналі отримала перемогу над Ольгою Жовнір (Нетішин), ще одну бронзу отримала представниця Києва Бакастова Юлія.

15 жовтня пройшли командні змагання. І у чоловіків, і у жінок чемпіонами стали представники Миколаївської області, срібні нагороди отримали представники Києва, а от бронзові нагороди у чоловіків отримали черкащани, а у жінок – представниці Хмельницької області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x