Чотири навчальні заклади Канева перейшли на альтернативні види палива

Чотири навчальні заклади Канева перейшли на альтернативні види палива

Рішенням виконавчого комітету на останньому засіданні 11 жовтня було встановлено кількість Гкал та їх вартість для навчальних закладів міста, які опалюються котельнями з використанням альтернативних джерел. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Нагадаємо, у Каневі переведено на альтернативні форми опалення 5 установ і закладів міста – це дитсадок «Сонечко», ЗОШ №1, одне приміщення гімназії ім. Івана Франка, ЗОШ №3, КП «Міський стадіон».

Відповідно до законодавства, тариф альтернативного виду опалення встановлюється в розмірі 90% від тарифу на опалення газом. Таким чином, виконавчий комітет Канівської міської ради вирішив встановити кількість Гкал до споживання в межах: ЗОШ №1 – 580 Гкал, ЗОШ №3 – 700 Гкал, ДНЗ «Сонечко» – 600 Гкал, адміністративної будівлі гімназії ім.І.Франка – 150 Гкал, КП «Міський стадіон» (в тому числі ДЮСШ) – 90 Гкал на бюджетний 2018 рік. Вартість 1 Гкал встановили в розмірі 1475,00 грн.

Оскільки вартість альтернативи мало відрізняється від тієї, що платять за централізоване опалення, члени виконкому насамперед цікавилися, чи варта шкірка вичинки: які переваги й чи є економія. Начальник відділу з питань ЖКГ, інфраструктури та енергоефективності Тетяна Стадник повідомила, що соціальний ефект помітили відразу, особливо в дитсадку.

– Діти, батьки, колектив – усі задоволені. У класах дійсно тепло. Загальна температура в приміщенні 20-22 градуса. Малюки менше хворіють, менше залишаються вдома, – говорить Т.Стадник. – Чи є економія можна буде побачити лише в цьому році, оскільки в дитсадку «Сонечко» було відкрито додаткову групу, а тому використання електроенергії збільшилося.

За словами Т.Стадник, планова економія по садку складає до 30 тис. грн. Цього досягатимемо в тому числі й за рахунок зменшення енерговитрат, адже раніше приміщення підігрівали обігрівачами та конвекторами.

– Наразі перехід на альтернативні види опалення – це рятівний круг для нас, адже всі ми пам’ятаємо ситуацію, коли діти змушені були сидіти відома, бо в класах будо досить холодно. Зараз цього немає, тож ми платимо за те, що дійсно отримуємо – за тепло, – наголосив секретар міської ради Сергій Ткаченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x