На Канівській ГЕС тренувалися рятувальники

На Канівській ГЕС тренувалися рятувальники

18 жовтня співробітники Канівського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області та керівництво Канівської гідроелектростанції провели тактико-спеціальні навчання на території станції. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

З урахуванням особливостей таких об’єктів, метою навчань стало краще вивчення технічних та інженерних особливостей станції, а також відпрацювати заходи спрямовані на взаємодію пожежно-рятувальних підрозділів з черговим персоналом станції під час реагування на можливу надзвичайну подію.

Після того, як рятувальники оглянули найбільш небезпечні ділянки електростанції, розпочалась практична частина навчань. Згідно тактичного задуму, через внутрішнє пошкодження ізоляції виникла пожежа на відкритому розподільному пристрої з подальшим руйнуванням усього блоку та розливом мастила.

Пожежно-рятувальні підрозділи із залученням місцевої добровільної пожежної команди відпрацювали дії з ліквідації кількох надзвичайних подій. Адміністрація та керівники структурних підрозділів об’єкту також змогли перевірити дії обслуговуючого персоналу у випадку надзвичайної події, а також відпрацювати евакуаційні заходи.

Водночас інженерний склад станції та керівництво пожежогасіння, у складі спеціального штабу, опрацювали кілька варіантів реагування наявних сил та засобів на різних стадіях розвитку надзвичайних подій.

«Метою навчань було відпрацювання спільних дій адміністрації, пожежно-рятувальних підрозділів, добровільної пожежної дружини та персоналу об’єкту у випадку виникнення на об’єкті нештатної ситуації. Ми намагалися щоб кожен фахівець зрозумів рівень власної відповідальності та зрозумів своє місце у загальній системі реагування», – підбив підсумки навчання начальник Канівського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Богдан Диченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x