У Мокрокалигірській громаді відкрили новий ЦНАП

У Мокрокалигірській громаді відкрили новий ЦНАП

19 жовтня у селі Мокра Калигірка відкрився сучасний ЦНАП, участь у модернізації якого взяли українські та шведські експерти. Центр надаватиме мешканцям громади більше 100 видів адміністративних послуг, включно із найзатребуванішими в ОТГ: оформлення субсидій, реєстрація нерухомості, землеустрій, соціальний захист та оформлення пенсій. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування».

У Мокрокалигірській громаді відкрили новий ЦНАП

Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, а також в обладнанні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма «U-LEAD з Європою».

У ЦНАП Мокрокалигірської ОТГ постійно працюватимуть 4 спеціалісти, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації (спеціально розроблене для мешканців ОТГ експертами Програми). Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади.

– Новий центр надання адміністративних послуг забезпечив якісний доступ до адмінсервісів 5 тисячам громадян, адже раніше вони були змушені долати відстань не менше 25 км для отримання таких послуг, – зазначив перший секретар Посольства Швеції в Україні та директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida Камеран Худур. – Це, безумовно, результат впровадження реформи децентралізації, а також ефективного партнерства громади з програмою міжнародної допомоги. Сподіваюсь, що якомога більше громад в Україні будуть використовувати можливості реформи та крок за кроком покращувати життя своїх мешканців.

– Це другий ЦНАП, що відкрився у ОТГ Черкащини, та перший, що відкрився у нас за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», – констатував директор Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Сергій Слинько. – Сьогодні у нас працює команда експертів, готових допомогти нашим громадам підготувати якісні проекти і отримати шанси на фінансування для відкриття у себе Центрів надання адміністративних послуг у рамках напрямку з покращення якості місцевих послуг Програми «U-LEAD з Європою». До кінця року за підтримки Програми заплановано відкриття 26 ЦНАП у ОТГ України, а до кінця 2019 року – до 600.

Голова Мокрокалигірської сільської ради Вікторія Пипа подякувала Програмі «U-LEAD з Європою» за значний внесок у відкриття ЦНАП та наголосила, що нарешті в громаді втілена у життя модель ефективного центру адмінпослуг: зручного, комфортного та доступного для людей сервісу.

Напередодні відкриття ЦНАП мешканці громади отримали інформацію про особливості роботи нового закладу та його можливості, які відтепер з’являться у громади. Центр створений за європейськими стандартами, він доступний для людей з інвалідністю, крім того, у приміщенні обладнано дитячий куточок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x