У ЧДТУ відпрацьовували дії на випадок пожежі

У ЧДТУ відпрацьовували дії на випадок пожежі

19 жовтня у Черкасах на базі Черкаського державного технологічного університету були проведені тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі, порятунку потерпілих та проведенні евакуації. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Такі навчання повинні були допомогти професорсько-викладацькому складу, а також студентам зрозуміти основний алгоритм дій на випадок терористичної атаки, яка призвела до виникнення пожежі. Об’єктом навчань було обрано гуртожиток університету.

Під час навчань спеціальні спостерігачі оцінили рівень підготовки охорони закладу, а також дії добровільної пожежної дружини університету, яка демонструвала навички тактичних дій та вміння користуватися первинними засобами пожежогасіння. Окремо звернули увагу на дії адміністрації, адже до її обов’язків входить евакуація студентів та педагогічного колективу.

Рятувальні підрозділи, що почали прибувати на місце події вже через кілька хвилин, виконали спеціальні вправи для ланок газодимозахисної служби та відпрацювали тактичні завдання з проведення розвідки та пошуку потерпілих у задимлених приміщеннях.

Традиційно під час навчань усі задіяні служби скоординували інструкції взаємодії.

Медичні працівники «швидкої» проводили огляд та надання медичної допомоги серед потерпілих. Представники національної поліції забезпечували безпеку дорожнього руху та забезпечували створення захисного периметру.

«Учасники навчань діяли чітко та злагоджено, тому я певен, що у випадку реальної небезпеки усі завдання будуть виконані оперативно та професійно. Приємно, що поглиблюється наша співпраця із усіма службами взаємодії, енергетиками, медичними працівниками представниками національної поліції», – зазначив начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області Андрій Хижняк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x