Уманські студенти відвідали Пехівське лісництво

Уманські студенти відвідали Пехівське лісництво

Нещодавно під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри лісового господарства Сергія Коваля та Ірини Іващенко студенти груп факультету лісового і садово-паркового господарства завітали до Пехівського лісництва ДП «Звенигородське лісове господарство». Про це «Нова Доба» дізналася з сайту Факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС.

Завданням поїздки насамперед було ознайомлення студентів із специфікою майбутнього фаху, виробничим процесом і технологічним циклом виробництва безпосередньо на підприємстві. А також розширення, поглиблення та закріплення теоретичних знань, які студенти отримали під час вивчення циклу спеціальних теоретичних дисциплін.

Пехівське лісництво є одним з новаторів на Черкащині у вирощуванні декоративних порід та впровадженні сучасних технологій для вирощування посадкового матеріалу. Великою заслугою цього є «справжній господар» в особі помічника лісничого Миколи Бойка (у минулому студента Уманського НУС).

Микола Бойко провів дуже цікаву ескурсію, поділившись своїм понад 20-річним досвідом у веденні лісового господарства та вирощуванні посадкового матеріалу. А подивитись було на що. У тепличному господарстві пехівських лісівників функціонують три теплиці та два майданчики для контейнерного вирощування рослин – загальна їх площа майже тисяча метрів квадратних. Вирощують у них понад 50 видів найрізноманітніших декоративних порід, і асортимент їх справді вражає. Окрім традиційних вічнозелених туй, ялівців, ялин, вирощують такі рослини, як гінкго, арістолохія, актинидія, вейгела, тюльпанове дерево, піроканта, лимонник, сакура та багато іншого.

Студентам продемонстрували роботу сучасних поливних систем – туманного зрощування, системи автодощу, автополиву.

Наступним етапом був огляд різновікових лісових культур дуба, обговорення методів, схем садіння, здійснення доглядів. Показані траншеї для зберігання насіння деревних порід.

Пехівський розсадник вважається одним із кращих в області лісових розсадників. Загальна його площа – 13,2 га. Вирощують тут, окрім основних лісоутворюючих порід, дуба звичайного, північного, горіха чорного, широкий ряд декоративних дерев та кущів, які використовуються в озелененні та ландшафтному дизайні. Крім того, зростають тут плодові сіянці та саджанці – малина, абрикоса, черешня, вишня, груша, айва, дерен (кизил), ліщина ведмежа, фундук та ін.

Незвичайною родзинкою розсадника по праву можна вважати розарій, на якому висаджено 15 тисяч троянд 67-ми сортів. Цьогоріч троянди вперше почали квітувати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x