Найневибагливіші кімнатні рослини, що виживуть навіть у новачків

Найневибагливіші кімнатні рослини, що виживуть навіть у новачків

Осінь – чудова пора для того, хто вирішив розпочати своє знайомство зі світом кімнатних рослин. Городні роботи завершені, в саду прибрано. Тепер можна подумати і про домашній затишок. Дивовижно, але інколи навіть у досвідчених городників і садівників домашні квіти не приживаються. Вони потребують певних знань і вмінь, які з’являються лише з досвідом. Якщо ж такого ви ще не набули, а прикрасити житло зеленими улюбленцями бажання є, можете спробувати повчитися на рослинах, які здатні виживати і навіть квітувати у будь-яких умовах. Вони стануть найкращими друзями для новачка.

Золота лоза (Pothos). Це одна з найпопулярніших кучерявих повзучих рослин. У своєму рідному середовищі вона швидко розростається, має величезне жовте й зелене листя. Воно також добре приживається у кімнатних горщиках в умовах поганого освітлення і при мінімальному догляді. Для його розмноження досить поставити держак стебла у склянку води, а коли з’являться корінці, потрібно висадити лозу в горщик. Золота лоза здатна освіжити і прикрасити інтер’єр приміщення.
Рослина-павук (Хлорофітум). Це дивовижна рослина. По-перше, вона одна із найменш вибагливих. По-друге, хлорофітум дуже корисний і для житлових кімнат, і для офісів, оскільки він чудово очищає повітря, поглинаючи токсичні речовини. Розмножується дуже легко, адже молоді рослини з’являються зі стебла, і їх без зусиль можна від’єднати від материнської гілки. Через 3–4 роки краще оновлювати свою колекцію цих рослин, оскільки з часом їхній зовнішній вигляд погіршується.
Сансевієрія триполосна і сансевієрія триполосна Лауренті (Sansevieria trifasciata and S. trifasciata laurentii). У народі ця рослина добре відома за назвами: «Щучий хвіст», «Тещин язик» і «Зміїна шкіра». Залежно від виду вона може мати довге чи коротке, пласке або циліндричне листя та дуже різноманітні варіанти забарвлення. Для розмноження достатньо розділити дорослу рослину (корінь або стебло). Рослина любить світло, але при недоліку природного освітлення вона не загине, а лише змінить забарвлення листя: воно стане менш строкатим.
Драцена. Існує безліч різновидів цієї рослини, які підходять для кімнатного вирощування. Зовні драцени дуже схожі на пальми. У них можуть бути зелене, жовте і навіть триколірне листя. Вони мають чудовий вигляд у сучасному інтер’єрі. Драцени можна використовувати і для підлогових вазонів. При догляді важливо пам’ятати, що влітку вони вимагають рясного поливу, а в зимову пору року їх слід поливати помірно, дозволяючи ґрунту просихати. Слід уникати великих перепадів температур і сухого повітря.
Кактуси і сукуленти. Серед цих рослин можна знайти десятки видів, які обов’язково задовольнять будь-який естетичний смак. У цілому, сукуленти – це пустельні рослини з соковитим м’ясистим листям. Вони можуть бути з шипами й без. Найбільшого поширення набули такі види сукулентів: алое, агава, каланхое, ехеверія. Кактуси, як правило, мають голки і специфічну форму листя: у формі бочки, стовпчика тощо. І сукуленти, і кактуси досить повільно ростуть, але вони достатньо витривалі рослини. При гарному догляді ці рослини цвітуть.
Бромелія. Це дуже красива рослина, здатна довго цвісти, з яскравими соковитими квітками, і довгим листям, яке з’єднане в розетку. Ці рослини отримали несправедливу репутацію примхливих квітів, але вони всього лиш вимагають знання основних правил догляду. Для бромелій обирайте теплі місця, але без потрапляння прямих сонячних променів, помірно поливайте їх, щоб не було застою води в горщиках, а ось розетка з листя повинна бути заповнена водою, адже це своєрідний резервуар для запасу води.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x