Протягом Дня відкритих дверей в онкодиспансері виявили 2 випадки раку молочної залози

Протягом Дня відкритих дверей в онкодиспансері виявили 2 випадки раку молочної залози

«День відкритих дверей» нещодавно відбувся в Черкаському обласному онкологічному диспансері. Вже традиційно це найближча субота до Дня боротьби з раком молочної залози – 20 жовтня. Вихідного дня працювали лікарі хірурги-онкологи, променевої діагностики (рентгенологи, УЗД), лабораторної діагностики, медичні сестри, лаборанти, молодший медичний та технічний персонал. Про це «Нова Доба» дізналася від головного лікаря Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктора Парамонова на «Фейсбук».

Усього в рамках заходу на безкоштовне обстеження прийшли 145 жінок. Виявили 2 випадки раку, трохи більше доброякісних новоутворень, ще трохи більше – відхилень непухлинної природи.

– Протягом календарного року ця робота має проводитись щоденно на ФАПах, лікарських амбулаторіях сімейної медицини, центрах ПМСД, жіночих консультаціях, а також при будь якій госпіталізації до будь якого стаціонару. Це передбачають чинні накази МОЗ, ДОЗ, статути, положення та посадові обовязки. Без жіночого населення цю роботу не виконати, а лікувати занедбаний рак дорого і не завжди ефективно, – зазначив Віктор Володимирович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x