За вихідні на Черкащині виявили два артилерійські снаряди

За вихідні на Черкащині виявили два артилерійські снаряди

20 жовтня в селі Свидівок Черкаського району під час збирання грибів у лісовому масиві місцеві жителі виявили підозрілий предмет, що був схожий на вибухонебезпечний. Після огляду місця знахідки піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, які прибули на місце події, ідентифікували його, як артилерійський снаряд калібром 122 мм. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Наступного дня в селі Іскрене Шполянського району на вулиці Соборна у приватному домоволодінні,під час проведення земляних робіт господар знайшов підозрілий предмет. Чоловік одразу повідомив про небезпечну знахідку до Служби порятунку «101». Фахівці піротехнічної групи, які прибули на місце, після огляду ідентифікували його, як артилерійський снаряд калібром 120 мм часів війни.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів піротехніки Управління продовжують роботи з дослідження території. По завершенню робіт знайдені боєприпаси буде вивезено на спеціальний полігон, де вони будуть знищені.

Загалом у цьому році на території області виявлено та знищено вже 844 боєприпаси часів минулих війн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x