До кінця жовтня в регіоні прогнозують періодичні дощі

До кінця жовтня в регіоні прогнозують періодичні дощі

На Черкащині нічна температура близько і нижче нуля стає реальністю та й удень показання термометрів утримуються в межах 5−7º. Велика тропосферна улоговина, орієнтована із Арктики на південь, утримує температуру повітря приблизно на 1−2° нижче кліматичної норми на цей час.

Проте 26 жовтня синоптична ситуація зміниться. На погоду почнуть впливати фронтальні розділи атлантичних циклонів. До кінця жовтня очікуються періодичні дощі, найбільш інтенсивні 28 жовтня. Завдяки адвекції більш теплого повітря температурний фон підвищиться: вночі 2−7°, вдень 6−11º. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

У зв’язку з очікуваними дощами рекомендуємо прискорити збирання та вивезення врожаю. За умов теплої та дощової погоди радимо ефективно використовувати кожну погожу годину.

Температура води у Дніпрі біля Черкас 9°С.
Радіаційний фон у Черкасах становить 13 мікрорентген на годину, що у межах природного фону.

До відома: за кліматичними даними середньодобова температура повітря 26 жовтня становить 5,0° тепла, на цю дату найвища температура 19,2° тепла відмічалася у 1966 р., найнижча 8,7° морозу – у 2001 р. Атмосферний тиск підвищений, наступної доби дещо знизиться. Відносна вологість повітря істотно не зміниться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x