Коли слід чекати на зиму на Черкащині

Коли слід чекати на зиму на Черкащині

У цьому році на загально підвищеному температурному фоні є тенденція до ранніх проявів майже зимових холодів, заявив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

− Уже на початку листопада можливі зниження температури повітря вночі до -7..9º, за якими вірогідне короткочасне повернення тепла до +10..12º вдень. Тенденція до стійкого похолодання та встановлення зимового режиму погоди намітиться з 18−20 листопада, − зазначив Постригань.
До кінця жовтня та в першій половині листопада спостерігатимуться часті, переважно невеликі опади у вигляді дощу, іноді мокрого снігу. Проте, розраховувати вже сьогодні на утворення снігового покриву не варто, адже температура на поверхні грунту становить 7−8º. Дискомфорту та небезпеки на автошляхах в окремі дні додаватиме ожеледиця, яка спостерігатиметься переважно в нічні та ранкові години.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Сьогодні ми вже маємо «свіжий» прогноз появи льоду на річках басейну Дніпра у 2017 році.
Зазвичай, льодоутворення на річках області і Кременчуцькому водосховищі починається у кінці листопада на початку грудня.
Станом на ранок 20 жовтня, температура води у Кременчуцькому водосховищі становила 12º, на річках регіону 8-11º.
У цьому році, відповідно до наявних (переважання підвищеного температурного фону) та очікуваних погодних умов (чергування до 20 листопада теплих та холодних періодів) стійке льодоутворення на річках і водосховищах басейну Дніпра очікується пізніше середніх багаторічних строків на 5−9 діб, тобто у кінці першої − у другій декаді грудня.
Разом із цим, у зв’язку з можливим вторгненням холодних повітряних мас на територію країни, ймовірна короткочасна поява у листопаді нестійких льодових явищ на малих річках та мілководдях водосховищ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x