Геннадій Бобов надав допомогу школі Корсуня-Шевченківського

Геннадій Бобов надав допомогу школі Корсуня-Шевченківського

У затишному та мальовничому зеленому куточку мікрорайону залізничного вокзалу знаходиться будівля міської Корсунь-Шевченківської загальноосвітньої школи № 5. Навчальний заклад заснували ще в далекому 1899 році як двокласне залізничне училище. Тут отримували освіту діти не лише містян, а й малеча з довколишніх сіл. Йшли роки, змінювалися історичні епохи, і нині Корсунь-Шевченківська загальноосвітня спеціалізована школа І−ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов імені Героя Радянського Союзу М. С. Дяченка є одним із провідних закладів району.

Щороку учні школи стають переможцями та призерами районних і обласних предметних олімпіад, творчих конкурсів, знавців рідної мови імені Петра Яцика, конкурсу-захисту наукових робіт МАНу. У 1999 році школа відзначила свій 100-річний ювілей. За роки існування в ній навчалося понад 4 000 учнів, із них майже 90 нагородили золотими та срібними медалями, 42 випускники після закінчення педагогічних вишів повернулися додому і працювали вчителями в рідній школі.
Проектна потужність навчального закладу – 450 учнів, нині ж тут навчається 296 школярів. У закладі працює професійний педагогічний колектив із 34 учителів-предметників. У школі обладнано 15 навчальних кабінетів. До послуг учнів спортивна та актова зали, бібліотека, центр вивчення іноземних мов, шкільна їдальня, медичний кабінет. Обладнано один комп’ютерний клас, де проводять уроки вчителі різних предметів. Усі вчителі володіють методикою використання новітніх інформаційних технологій. Для задоволення освітніх запитів дітей та учнівської молоді у школі функціонує 11 гуртків та секцій різних напрямів.

У 2016−2017 н. р. учні 7−11 класів школи здобули 20 призових місць на районних предметних олімпіадах та 2 призові місця − учні 4 класів. В обласній олімпіаді призові місця вибороли: з французької мови − учениця 11 класу Аліна Швець (учитель М. Г. Мацюк), учениця 8 класу Дарія Баранова (вчитель Л. М. Баранова), учениця 9 класу Юлія Стріленко (вчитель В. С. Гладкий), з хімії – учениця 11 класу Юліана Шкляренко (вчитель Л. В. Лавренчук), з української мови – учениця 11 класу Аліна Швець (учитель Л. В. Федосій). 7 учнів стали переможцями та призерами районного етапу конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика, 4 учні – районного етапу міжнародного конкурсу імені Т. Г. Шевченка. Учениця 7 класу Аліса Шкляренко (учитель Л. В. Федосій) була учасником обласного етапу конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.
Протягом 2013−2017 навчальних років у закладі замінили віконні блоки, зробили капітальний ремонт спортивної зали, у коридорах школи та в деяких класах замінили підлогове покриття на новий лінолеум, а також установили панелі. Стелі в коридорах також відремонтували – замінили старі на підвісні. У приміщенні школи зробили нові внутрішні туалети, встановили сучасні двері у класних кімнатах, виготовили та встановили 2 пластикові дверні блоки, придбали 6 телевізорів, 7 ноутбуків, відремонтували медичний пункт школи. Осучаснили кабінети історії, математики, рідного слова, географії, англійської мови, зарубіжної літератури, кабінети початкових класів, музичного мистецтва.

Однак проблем залишається багато, і самотужки, без сторонньої допомоги, заклад вирішити їх не може. У школі намагаються зробити сучасним кожен кабінет, щоб заохотити дітей до отримання знань і зробити уроки цікавими та змістовними.
Хімію у школі викладає Леонід Володимирович Лавренчук. Це − учитель вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист, який не лише якісно готує учнів до складання ЗНО, а й має призерів обласних та районних олімпіад із хімії. Однак сучасної техніки кабінету хімії бракувало. За проханням педагогічного колективу вирішити це питання взявся народний депутат Геннадій Борисович Бобов. Тож тепер у предметному кабінеті з’явився сучасний телевізор. Він допоможе Леоніду Володимировичу проводити уроки на інноваційному методичному рівні, демонструючи учням досліди з віртуальної лабораторії.

«Ми щиро дякуємо за допомогу і сподіваємося на подальшу співпрацю з Вами, шановний Геннадію Борисовичу! Ваша постійна допомога освітнім закладам – це найкраща інвестиція у розвиток рідного краю, в майбутнє України! Ця постійна і планомірна робота закладає фундамент добробуту наступних поколінь. Дуже добре, що в Україні є люди, які втілюють довгострокові програми допомоги в життя!» − говорить Леонід Володимирович Лавренчук.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x