Освітяни Черкащини обговорили положення нового Закону України «Про освіту»

Освітяни Черкащини обговорили положення нового Закону України «Про освіту»

Днями на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» відбувся обласний семінар на тему «Новий Закон України «Про освіту» як чинник розвитку освітнього простору області». Захід відбувся за участі керівників органів управління освітою, завідувачів методичних кабінетів. «Нова Доба» про це дізналася в Управлінні освіти і науки ЧОДА.

Відкрила захід заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна, яка означила пріоритетні аспекти оновлення регіональної системи освіти в контексті нового Закону України «Про освіту». Оксана Іванівна зупинилася на питаннях, що стосуються прозорості та інформаційної відкритості закладу освіти, академічної доброчесності, системи забезпечення якості освіти, доступу до якісної освіти дітей з особливими освітніми потребами, управління закладом освіти.
Також обговорювали питання фінансової автономії навчальних закладів, особливості ліцензування закладів освіти, нововведення, які регулюють кадрові питання та інші.
У рамках секційної роботи для учасників семінару в навчально-тренінговому центрі STEM-освіти, що функціонує на базі ЧОІПОПП, проведено практикум щодо новітніх технологій, які імплементуються у рамках цільової обласної програми «Інноваційні школи Черкащини».

У продовження заходу учасники семінару ознайомилися з освітнім середовищем одного з інноваційних навчальних закладів області – Черкаської гімназії № 9 ім. О.М. Луценка. У гімназії реалізується громадсько-державна форма управління, запроваджуються новітні методи навчання із застосуванням сучасних мультимедійних систем. Завдяки постійному оновленню форм, методів та змісту навчання колективу закладу вдається миттєво реагувати на зміни сьогодення та досягати важливої мети: становлення кожного учня як креативної особистості. У закладі застосовуються сучасні засоби навчання та використовуються інформаційно-комунікаційні технології.
У роботі спільного засідання учасників семінару взяла участь директор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва, яка поінформувала про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році.
Стан організації інклюзивної освіти в області та зміни у законодавстві щодо забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на доступ до якісної освіти; нормативно-правове регулювання та механізм ведення обліку дітей шкільного віку; стан охоплення дітей та молоді позашкільною освітою, зміни у законодавстві щодо організації позашкільної освіти, зміни в основних нормативних документах у галузі охорони праці, охоплення дітей дошкільною освітою, готовності до опалювального періоду та інші питання обговорювали освітяни Черкащини на заході.
Окремо було презентовано настільну гру для старшокласників закладів загальної середньої освіти «Українська революція 1917−1921 років. 100 років боротьби», розробленої Українським інститутом національної пам’яті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x