Винуватиці смертельного ДТП в центрі Черкас прокуратура оголосила про підозру

Винуватиці смертельного ДТП в центрі Черкас прокуратура оголосила про підозру

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 12 липня на вул. Гоголя у м. Черкаси, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням установлено, що 74-річна жителька м. Черкаси, керуючи автомобілем «SUZUKI SX-4», в порушення вимог Правил дорожнього руху України, під час виникнення небезпеки для руху, яку вона об’єктивно спроможна була виявити, не зменшила швидкість і не зупинила транспортний засіб. Не дотримавшися безпечної швидкості руху, жінка здійснила наїзд на пішохода – 69-річну місцеву жительку, яка від отриманих травм загинула на місці пригоди, після чого водій допустила зіткнення ще з п’ятьма автомобілями.

Сьогодні, 27 жовтня, кермувальниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

На цей час досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання щодо підозрюваної запобіжного заходу.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 (трьох) до 8 (восьми) років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 (трьох) років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x