Черкаські заклади освіти повернулися з нагородами із міжнародної виставки

Черкаські заклади освіти повернулися з нагородами із міжнародної виставки

Днями в Київському Палаці дітей та юнацтва розпочали роботу Дев’ята міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та Шоста міжнародна виставка «World Edu».
Цьогоріч організаторами виставки стали компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України і Національної академії педагогічних наук України. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні освіти і науки ЧОДА.

«Інноватика в сучасній освіті» – єдиний професійний форум освітніх, наукових і науково-технічних інновацій в Україні. Це ефективний майданчик для презентації інноваційних освітніх матеріалів і досвіду, обговорення освітніх проектів, конструктивного спілкування між виробниками сучасних технологій та їх безпосередніми користувачами, професійне інформаційне поле для ділових контактів із розвитку науково-технічних досліджень, академічного обміну школярами, студентами, викладачами, обговорення аспектів упровадження сучасних технологій, методик безспосередньо в навчальний процес.
Цьогоріч у роботі виставки взяли участь 585 учасників із 23 регіонів України, Чехії, Словаччини, Австрії, Канади, США, Швейцарії, Німеччини та інших країн. Зокрема:
– 93 – університети, академії, інститути, коледжі, технікуми, наукові установи;
– 12 – закордонних навчальних закладів і міжнародних освітніх агенцій;
– 369 – загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних і позашкільних навчальних закладів, обласних і міських органів управління освітою;
– 79 – професійно-технічних навчальних закладів, науково-методичних центрів професійно-технічної освіти;
– 32 – виробники і постачальники засобів навчання, проектів, сучасних програм і рішень для галузі освіти, видавництва, освітні портали.
До закладу долучилися і представники закладів освіти Черкаської області, а саме Черкаського міського методичного кабінету установ освіти Черкаської міської ради, районного методичного кабінету відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області, Черкаської гімназії № 9 ім. О.М. Луценка Черкаської міської ради Черкаської області, Канівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Канівської міської ради Черкаської області, дошкільного навчального закладу №1 загального розвитку «Берізка» Золотоніської міської ради та виконавчого комітету Черкаської області, Подільського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І−ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Золотоніської районної ради Черкаської області, Пальмірської загальноосвітньої школи І−ІІІ ступенів Золотоніської районної ради Черкаської області, Черкаської загальноосвітньої школи І−ІІІ ступенів № 8 Черкаської міської ради Черкаської області.

Роботу виставки супроводжувала насичена змістовна тематична програма. 62 науково-практичні конференції, презентації, семінари, майстер-класи, панельні дискусії, воркшопи та відкриті уроки відвідали учасники заходу. Під час їх проведення обговорювалися ключові питання інноваційного розвитку національної освітньої системи, основні напрями удосконалення системи освіти України та її входження як рівноправного партнера у європейське освітнє та наукове співтовариство, впровадження нових форм і технологій науково-освітньої діяльності, налагодження тісної співпраці з закордонними освітніми партнерами, участі в міжнародних наукових програмах і проектах, а також демонструвалися інноваційні розробки навчальних закладів, наукових установ і підприємств.
Учасники виставки мали змогу взяти участь у конкурсі в наступних тематичних номінаціях:
– Інновації в діяльності вищого навчального закладу з інтернаціоналізації освіти та науки
– Інтеграція змісту освіти як світова тенденція розвитку освітніх технологій
– Інновації в підготовці та перепідготовці педагогічних кадрів і їх адаптації до нових вимог Нової української школи
– SТЕМ-освіта – від уроку до інновації
– Інклюзивна освіта: рівні права – рівні можливості
– Нова професійно-технічна освіта в контексті євроінтеграційного руху України
– Застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій для формування інформаційно-цифрової компетентності учасників освітнього процесу.
За результатами конкурсу команда Черкаської області отримала високу нагороду.
За активну інноваційну діяльність у підвищенні якості навчально-виховного процесу Дипломом Дев’ятої міжнародної виставки “Інноватика в сучасній освіті” відзначено управління освіти і науки облдержадміністрації.
КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» отримав Диплом лауреата конкурсу “Видатні науково-практичні досягнення в освіті” у номінації “Електронний освітній ресурс” за сайт “Інтернет-школа педагогічної майстерності».

Шість команд із Черкащини отримали золоті медалі:
1. Черкаська гімназія № 9 ім. О.М. Луценка Черкаської міської ради.
2. Канівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 Канівської міської ради.
3. Дошкільний навчальний заклад №1 загального розвитку «Берізка» Золотоніської міської ради та виконавчого комітету.
4. Подільський навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Золотоніської районної ради.
5. Пальмірська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Золотоніської районної ради.
6. Черкаська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8 Черкаської міської ради.
Дві команди повернулися із срібними нагородами:
1. Черкаський міський методичний кабінет установ освіти Черкаської міської ради.
2. Районний методичний кабінет відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x