У Черкасах майбутні пожежники пройшли навчання на ТЕЦ

У Черкасах майбутні пожежники пройшли навчання на ТЕЦ

З 24 до 27 жовтня на державному підприємстві «Черкаська ТЕЦ» з курсантами 4-го курсу проводилися виїздні практичні заняття з навчальної дисципліни «Пожежна тактика» на тему: «Організація гасіння пожеж на об’єктах енергетики». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля.

Заняття відбулися в два етапи. Перший – ознайомча екскурсія на ДП «Черкаська ТЕЦ», де курсанти інституту вивчили оперативно-тактичну характеристику об’єкту енергетики та вимоги протипожежного захисту.

Другий етап відбувся у комплексі підготовки керівника ліквідації НС інституту, де курсанти відпрацювали дії посадових осіб рятувальних підрозділів, використовуючи сучасне інформаційне забезпечення та засоби імітації відволікаючих факторів. Також були створені необхідні умови для проведення заняття у формі ділової гри з відпрацювання управлінських дій.

За результатами комплексних практичних занять курсанти навчилися практично оцінювати обстановку при виникненні пожежі на об’єктах енергетики, передбачати її зміну, приймати рішення та віддавати накази з організації оперативних дій.

Такі заняття мають на меті формування уявлення про особливості організації гасіння пожеж на об’єктах енергетики та отримання необхідного досвіду для подальшої службової діяльності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x