Проти волі міського голови Олександр Радуцький скликає сесію

Проти волі міського голови Олександр Радуцький скликає сесію

Про те, що чергова сесія Черкаської міської ради має відбутись не восьмого листопада, а вже першого і за його ініціації, секретар міської ради Олександр Радуцький повідомив сьогодні на прес-конференції. Сесія має відбутись як завжди о 10 ранку в приміщенні Придніпровської районної ради.

Своє рішення Олександр Радуцький пояснює тим, що ще 17 жовтня частина депутатів звернулася до міського голови Анатолія Бондаренка з проханням скликати чергову сесію. По закону, якщо є таке звернення, він мав це зробити, тобто призначити сесійне засідання протягом двох тижнів, і на 1 листопада. Але Анатолій Бондаренко призначив сесію на 8 число та видав розпорядження, в якому фактично заборонив призначати сесію без його присутності. Утім, за таких обставин засідання за законом може ініціювати та скликати діючий секретар міської ради.

— У зв’язку з відпусткою міського голови вступає в силу частина друга статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до якої у разі неможливості здійснення міським головою своїх повноважень повноваження міського голови здійснює секретар міської ради, − пояснює Олександр Радуцький. − Своїм розпорядженням від 18.10.2017 № 500-р, «Про відпустку міського голови та про виконання обов’язків» міський голова Анатолій Бондаренко грубо порушив статті 42, 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та посягнув на основи та принципи місцевого самоврядування в місті Черкаси, оскільки цим розпорядженням міський голова заборонив секретарю міської ради призначати проведення чергових та позачергових сесій міської ради у разі відсутності міського голови. Наразі, постулати місцевого самоврядування секретар міської ради має намір відстоювати вже взавтра у Соснівському суді міста Черкаси.
Щодо питань, яку муть бути розглянутими на сесії міської ради, − питання знесення незаконної споруди на пляжі «Пушкінський», питання, які пов’язані з забудовою «Митниці» та відповідно діяльністю директора департаменту архітектури та містобудування Артура Савіна, зміни до регламенту, забудова берегової смуги та оголошення міжнародного конкурсу щодо цього. Серед низки важливих питань, що виносяться на сесію, забезпечення земельними ділянками учасників АТО. Зокрема, 40 ділянок. На виготовлення необхідної документації щодо здійснення цього, депутатами міської ради було виділено близько 64 тис. грн із міського бюджету.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x