Тальнівські депутати затвердили програму підтримки книговидання місцевих авторів

Тальнівські депутати затвердили програму підтримки книговидання місцевих авторів

27 жовтня 2017 року голова районної ради Валентина Любомська провела 18-у сесію Тальнівської районної ради сьомого скликання. Голова районної ради Валентина Любомська повідомила, що в зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутата Івана Терещука, який виконував обов’язки голови фракції Народної партії в районній раді, головою цієї депутатської фракції обрано депутата Слінковенка Віктора Дмитровича та побажала йому плідної діяльності. Про це «Нова Доба» дізналася в Тальнівській РДА.

Потім було заслухано повідомлення голови районної виборчої комісії, що в зв’язку із достроковим припиненням повноважень депутата Івана Терещука депутатом районної ради зареєстровано Коваль Ларису Вікторівну. Голова районної ради привітала її з набранням статусу депутата районної ради, вручила посвідчення та значок депутата і побажала їй активної депутатської діяльності.

Далі заслухано заступника начальника фінансового управління райдержадміністрації Тетяну Балку, яка ознайомила із змінами до районного бюджету на 2017 рік. Вона зазначила, що вони викликані змінами в частині міжбюджетних трансфертів (надано субвенцію з державного, обласного, міського та сільських бюджетів до районного); перерозподілом коштів; розподілом залишку коштів депутатського фонду тощо.

Серед наступних питань – депутати затвердили Програму підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в Тальнівському районі на 2017−2020 роки та районну програму роботи з обдарованою молоддю «Обдарована особистість» на 2018–2021 роки; внесли зміни до рішення районної ради «Про перелік об’єктів на ремонт утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення» із змінами та заслухали інформацію про хід виконання рішення районної ради «Про Програму розвитку інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Тальнівському районі на 2017−2020 роки».

Депутати схвалили зміни до районної комплексної програми «Освіта Тальнівщини» на 2011−2017 роки (із змінами) та затвердили встановлення вартості харчування учнів закладів загальної середньої освіти Тальнівського району і вихованців дошкільних підрозділів НВК.

Після конструктивного обговорення, прийняли рішення про реорганізацію з 1 вересня 2018 року Лащівського навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І−ІІ ступенів», в обговоренні якого активну участь взяли голова райдержадміністрації Василь Клименко, Лащівський сільський голова Таміла Дворнікова, депутати районної ради Анатолій Ковальов, Володимир Синьогуб, Тетяна Маринченко.

Для роботи у складі Госпітальної ради Західного Госпітального округу Черкаської області від Тальнівського району делеговано кандидатури заступника голови райдержадміністрації Тетяни Півторак та головного лікаря Тальнівської центральної районної лікарні Анатолія Майсюка.

У ході роботи депутати обговорили та ухвалили рішення щодо передачі майна управлінню агропромислового та економічного розвитку райдержадміністрації; надали дозвіл Тальнівському РБК на передачу в короткострокову оренду приміщень та на передачу в оренду майна, зокрема використання орендарем нерухомого майна для організації занять зі спортивного танцю, сучасної хореографії, фітнесу; затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, що надані в оренду ТОВ «Айова».

Сесією підтримано депутатський запит Павла Лаціни до керівництва Черкаської філії ПАТ «Укртелеком» щодо відновлення роботи проводового радіомовлення в селі Білашки та інших населених пунктах Тальнівського району.

Окрім того, присутні заслухали інформації прокурора Звенигородської місцевої прокуратури Дмитра Пархоменка про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Тальнівського району; заступника військового комісара Тальнівського районного військового комісаріату Євгенія Роговика – про хід виконання районної цільової програми «Призовна дільниця» на 2016-2020 роки; головного лікаря Тальнівської центральної районної лікарні Анатолія Майсюка – щодо повернення на попереднє місце розташування кабінетів для прийому здорових дітей та проведення їм профілактичних щеплень та інші.

На завершення роботи Валентина Любомська проінформувала присутніх про відповіді, які надійшли на запити, подані депутатами районної, а також привітала працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства з День автомобіліста і дорожника, що відзначається 29 жовтня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x