У Городищі профліцеїсти вшанували визволителів

У Городищі профліцеїсти вшанували визволителів

Щороку історична пам’ять повертає нас до героїчних, болючих та радісних днів визволення України, нашого рідного краю. Не померкне слава солдат Другої світової війни. Патріотичний захід з нагоди 73-ї річниці визволення України від нацистських загарбників провели у ДНЗ «Городищенський професійний ліцей». Відбулася урочиста лінійка, звучав державний гімн України та мелодії фронтових років.

Директор навчального закладу Віктор Моргун розповів про ратний подвиг українців на фронтах тієї найкривавішої війни в історії людства. Цікаво було дізнатися, що орденами і медалями було відзначено близько 2 млн 500 тис. воїнів-українців. Зокрема, 2072 удостоєні звання Героїв Радянського Союзу, 32 – двічі. Кувалася перемога і в тилу. Жінки та підлітки вирощували врожаї, працювали на виробництві. Тому світла пам\’ять і вдячність живе у серцях нащадків і донині.

У Городищі профліцеїсти вшанували визволителів

Дуже зворушливим був момент, коли зачитувалися листи бійців, які вони написали своїм рідним перед тим, як пішли у бій, у безсмертя. Під звук метронома вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих. А потім колектив та учні профліцею поклали вінок квітів до пам’ятника загиблим воїнів у парку цукрозаводу, які загинули у лютому 1944 року в боях за Городище.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x