Канівські депутати звернулися до Прем’єр-міністра щодо проекту держбюджету

Канівські депутати звернулися до Прем’єр-міністра щодо проекту держбюджету

В ході чергового засідання сесії у четвер, 26 жовтня члени депутатського корпусу ухвалили рішення звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з питань проекту Державного бюджету на наступний рік. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко повідомив, що за попередніми підрахунками, виходячи з проекту Державного бюджету на 2018 рік, бюджет Канева складатиме 106 млн.грн. З них 53 млн.грн. – лише на освіту.
– У такому випадку в наступного році нам буде дуже складно. Не буде ні ремонту доріг, ні фінансування Депутатського фонду… Уже сьогодні маємо багато цікавих і корисних пропозицій для міста, але для їх реалізації в бюджеті на 2018 рік – «зеро», – наголосив С.Ткаченко.
Відтак, депутати ухвалили проект рішення «Про звернення депутатів Канівської міської ради до Прем’єр-міністра України щодо проекту Державного бюджету на 2018 рік».

«Тільки передача на рівень місцевих бюджетів оплати пільг населенню за житлово-комунальні послуги відбере у нас можливість будь-яких робіт по облаштуванню приміщень закладів освіти, медицини, мінімальних ремонтів комунальних доріг тощо.

Нам незрозумілі дії Мінфіну по визначенню освітньої та медичної субвенцій для забезпечення повноважень, делегованих державою. Так, при озвученому Кабінетом Міністрів України збільшенні заробітних плат педагогічних працівників на 25%, прогнозована освітня субвенція для Канева на 3 млн. грн. менша ніж в 2017 році. Тобто з початку року свідомо закладається дефіцит бюджету по видатках для оплати праці педагогів, який компенсувати за рахунок власних надходжень місто не зможе.

У 2017 році медична галузь з державного бюджету недофінансовувалась на значні суми. Прогноз на 2018 рік менше рівня поточного року. Звідки брати кошти на компенсацію прогалин медичної реформи?

Не врегульованим залишається питання середньострокових позик, яке також намагаються вирішити за рахунок власного фінансового ресурсу базових громад. Але для нашого міста на 2018 рік цей ресурс з врахуванням названих проблем вже прогнозується від’ємним.

Окрім того, нас хвилюють постійні «експерименти» з податком від продажу підакцизних товарів, що водночас можуть понизити дохідну частину бюджету на значну суму», – йдеться у тексті звернення депутатів Канівської міської ради до Прем’єр-міністра України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x