У Смілі оголошено надзвичайну ситуацію через колапс із опаленням

У Смілі оголошено надзвичайну ситуацію через колапс із опаленням

30 жовтня, під головуванням секретаря міської ради Віктора Федоренка, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Основне питання, яке розглянула комісія стосувалося виникнення надзвичайної ситуації внаслідок припинення теплопостачання споживачам, за температури зовнішнього повітря від 0 С до +8 градусів С в опалювальний період, через пошкодження котелень. Про це «Нова Доба» дізналася в Смілянській міській раді.

Голова комісії з питань ТЕБ та НС Віктор Федоренко довів до присутніх, що підприємство ТОВ «СмілаЕнергоінвест», незважаючи на рішення виконавчого комітету про початок опалювального сезону з 23 жовтня, так і не приступило до обслуговування 21 котельні. Без теплопостачання залишились 139 багатоповерхових будинків, близько 9 тис. квартир, 13 загальноосвітніх шкіл, 2 школи-інтернати з постійним перебуванням дітей, 20 дошкільних закладів, із них – 3 з нічним перебуванням дітей та 8 закладів охорони здоров’я, із них – 5 лікарень з цілодобовим перебуванням хворих. Тому, ситуація, що склалася протягом останніх 3-х днів внаслідок різкого зниження температури повітря в місті нижче +8 градусів С вимагає прийняття мір – запуску тепла в ручному режимі протягом 2-х днів у міській, районній лікарнях та поліклініках, в тому числі в дитячій – зазначив керівник міста. На засіданні комісії було окреслено обставини, що стали причинами для оголошення надзвичайної ситуації на території міста Сміли:

– Низький температурний режим в приміщеннях дошкільних навчальних закладах, закладах охорони здоров’я, житлових будинках, що загрожує погіршенню стану здоров’я мешканців міста.

– Зниження температури повітря нижче 0 градусів С за прогнозами гідрометцентрів, що може призвести до виникнення економічних збитків.
– Припинення теплопостачання споживачам, за температури зовнішнього повітря від 0 до +8 градусів С в опалювальний період, через пошкодження котелень.

В.о. мера Федоренко пообіцяв написати заяву у прокуратуру і СБУ на депутатів смілянської міськради, які зривають сесію і запуск опалення у місті. Після того, як з’явиться тепло у смілян, Федоренко пообіцяв піти у відставку.

Про це у Фейсбук написала голова Громадської ради при Сміляньскій міськраді Лариса Ратійова.

Вона також оприлюднила список депутатів міськради, які постійно саботують засідання ради і її комісій з питань запуску опалення у Смілі: Петро Абажей, Володимир Глущенко, Світлана Голубніченко, Василь Давиденко, Ольга Дериземля, Юрій Кредзинський, Віктор Лихолай, Ольга Нікітченко, Олександра Пляченко, В’ячеслав Перемей, Костянтин Синьогуб, Вікторія Скубко, Вадим Старенький, Андрій Старіков, Віталій Федун, Роман Хоменко.

Якщо вони не з\’являться на наступну сесію, про що буде оголошено пізніше, то в.о. мера Федоренко подасть на них подання в прокуратуру та СБУ на притягнення до кримінальної відповідальності за зрив опалювального сезона в місті. Про це він сказав 30 жовтня на депутатських слуханнях, на які ці депутати знову не прийшли, крім Абажея.

Федоренко також заявив, що коли він запустить в місті тепло, напише заяву про зняття з нього повноважень секретаря міськради, чого так хочуть деякі депутати, що лобіюють інтереси

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x