Землевпорядники Черкащини обстежують Державну геодезичну мережу

Землевпорядники Черкащини обстежують Державну геодезичну мережу

Відповідно до результатів обстеження наявності та фізичного стану пунктів ДГМ України працівники Черкаського обласного Держгеокадастру сформували картки чергового обстеження й оновлення геодезичних пунктів і зробили їхні фотографії. Також складено карту-схему пунктів ДГМ ІІІ класу. Про це «Нова Доба» дізналася в головному управлінні Держгеокадастру в Черкаській області.

За інформацією ДП «Науково-дослідний інститут геодезії і картографії», на території Черкаської області розташовано 254 пункти Державної геодезичної мережі (ДГМ ) ІІІ класу.

Структурні підрозділи Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області під час обстеження пунктів ДГМ ІІІ класу виявили, що збережено 142 пункти, 31 пункт знищений, 81 – потребує інструментального розшуку.

Раніше на території області працівники Держгеокадастру вже обстежили 32 пункти ДГМ І класу й 254 – ІІ класу.

Довідково:
Державна геодезична мережа поділяється на державну планову, висотну й планово-висотну мережі. Планова геодезична сітка складається з пунктів, взаємне планове положення яких визначають із найвищою точністю. Її поділяють на чотири класи – I, II, III, IV, які встановлюють за точністю вимірювання кутів і відстаней, довжиною сторін і порядком послідовного розвитку сітки.

Геодезична мережа – це система закріплених на земній поверхні геометрично зв’язаних між собою точок, положення яких визначене в прийнятій системі координат і висот. Закріплена на місцевості точка геодезичної сітки називається геодезичним пунктом.

Державна геодезична мережа (ДГМ) – основа для всіх видів геодезичних і топографічних робіт. Вона необхідна для створення єдиної системи координат і висот на території країни; детального вивчення фігури й гравітаційного поля Землі та їхніх змін у часі, виконання топографічних зйомок у єдиній системі координат і висот, надійного контролю якості топографо-геодезичних робіт, вирішення наукових і технічних завдань народного господарства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x