У Смілі на залізниці тренувалися рятувальники

У Смілі на залізниці тренувалися рятувальники

1 листопада у Смілі відбулось штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області щодо ліквідації надзвичайних ситуацій у разі виникнення аварії на залізничному транспорті. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Згідно із задумом навчань, через пошкодження залізничної колії трапилася аварія на залізничному транспорті. Внаслідок зіткнення пасажирського і вантажного потягів сталося сходження з рейок цистерни з рідким аміаком та виникла пожежа в одному із вагонів пасажирського потягу. З пошкодженої ємності розлилося близько 5 тонн небезпечної хімічної речовини.

Надзвичайна ситуація, яка виникла внаслідок даної аварії, вимагала не лише оперативного проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а й проведення евакуації постраждалого населення.

Заступник начальника відділу оперативно-чергової служби та готовності пунктів управління Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Сергій Кудін зазначив: «Тренування проводились з метою удосконалення навичок керівників у приведенні підпорядкованих органів управління в готовність до дій за призначенням для ліквідації надзвичайних ситуацій у разі виникнення аварії на залізничному транспорті».

Посередники на навчаннях від ДСНС уважно спостерігали, як здійснюється збір, обробка та аналіз інформації про обстановку, яким чином готуються дані для прийняття невідкладних керівних рішень з планування дій органів управління та рятувальних сил на місці події.

Важливим етапом, який оцінювався керівництвом навчань, стала перевірка якості управління силами під час проведення рятувальних та інших невідкладних робіт на місці ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x