Смілянська райрада звернулася до керівництва країни з питань енергетики

Смілянська райрада звернулася до керівництва країни з питань енергетики

Депутати Смілянської районної ради ухвалили рішення про звернення до Президента України, ВРУ, КМУ, НКРЕКП щодо тарифів на електроенергію в нічний час для освітлення населених пунктів та ситуації з ПАТ «Черкасиобленерго». Про це «Нова Доба» дізналася із сайту «Сміла.ua».

Останнім часом електроенергія для потреб зовнішнього освітлення у нічний час подорожчала на 40%. Витрати на вуличне освітлення здійснюються з місцевих бюджетів, які обтяжені виконанням багаточисленних функцій із забезпечення життєдіяльності громад і територій. Додаткові фінансові навантаження, що вникли внаслідок скасування нічного тарифу, підвищують соціальне напруження в громадах. Тому смілянські депутати наполягають на скасуванні Постанови КМУ від25.11.2015р. №1192 і вимагають відновлення попереднього стану тарифів на електроенергію.

Також народні обранці Смілянського району просять нормалізувати роботу ПАТ «Черкасиобленерго». Це одне з найбільших підприємств регіону, має на балансі 631,5 тис. споживачів. Через штучно створені мільярдні заборгованості підприємство практично доведене до банкрутства та перебуває у стані загального страйку. Висококваліфіковані працівники звільняються, тому зволікання з вирішенням ситуації може привести до обвалу енергоринку Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x