Федерація хокею на траві презентувала проект до Громадського бюджету-2017 міста Черкаси

Федерація хокею на траві презентувала проект до Громадського бюджету-2017 міста Черкаси

Хокеїсти на траві в Черкаській області нині потребують спортивного майданчику для тренувань. Сьогодні на прес-конференції у виданні «Нова Доба» представники Федерації хокею на траві Черкаської області презентували свій проект Громадського бюджету-2017 міста Черкас №75 «Встановлення майданчика із штучним покриттям в парку «Хіміків». На заході були обговорені результати хокеїстів юніорської збірної хокею на траві Черкаської області, а також озвучені плани щодо подальшого розвитку хокею на траві. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Проект ми бачимо у декілька етапів. Перший етап – це саме поле. У другому етапі Європейська федерація хокею на траві надає нам штучне покриття і ми повинні закрити сам майданчик. Далі – ми спілкуємося з народними депутатами для того, щоб вони підтримали фінансову частину – побудувати не просто поле, а й трибуни. Так усі містяни й гості Черкас зможуть вболівати за свою улюблену команду. Коли ми побудуємо це поле – зможемо проводити чемпіонати України, – розповідає президент Федерації хокею на траві Черкаської області Віталій Логінов. – Для нашого проекту ми взяли досвід міста Борисполя. У цьому році Європейська федерація надала їм штучне покриття. Хокей у Черкаській області живе фактично на ентузіазмі тренерського складу та гравців. Але я впевнений, хокей на траві й надалі буде розвиватися і будуть приходити нові покоління. Загалом за час, поки ми популяризуємо хокей, відповідно до тих невеликих бюджетів, ми маємо результати.

Федерація хокею на траві презентувала проект до Громадського бюджету-2017 міста Черкаси

Директор КП «Дирекція парків» Володимир Стойко зазначив, що у парку «Хіміків» на сьогодні є стадіон, який можна реконструювати, що дасть можливість розвивати й сам парк.

– Дуже цікавий проект, який ми повністю підтримуємо. Хочу додати, що це повинна бути саме реконструкція. Адже, у нас є існуючий стадіон у парку «Хіміків». Парк на сьогодні є об’єктом Природно-заповідного фонду, тому будівництво нових об’єктів – це дуже складна річ. Ми вже два роки поспіль подавали проект реконструкції стадіону на бюджет розвитку, але, на жаль, коштів на це не вистачало. Реалізація такого проекту в частині того, що концепція розвитку парку – це саме спортивний напрямок, дасть можливість розвиватися і парку безпосередньо. На цьому полі зможуть займатися як і хокеїсти, так і футболісти, − говорить Володимир Стойко.

Тренер юнацької збірної хокею на траві у Черкаській області Анатолій Бухольський зазначає, що результати Чемпіонату України далися не легко, адже погодні умови виявилися не сприятливими.

– Ми посіли третє місце на Чемпіонаті України з хокею на траві серед юніорів. Насправді результати, які ми здобули далися нам дуже важко. Річ у тому, що погодні умови ніяк не сприяли нашому виду спорту. Цілодобові дощі і холодне повітря дали нам неприємні наслідки – захворювання гравців, – розповідає Анатолій Бухольський. – Також є глобальні моменти – недостатня база для тренувань. Якщо глянути, як наші команди грають взагалі на чемпіонатах України – перші місця завжди займають команди з Вінниці. У них є поле, на якому вони не тільки тренуються, а й приймають змагання. Ми боремося в основному за друге-третє місце. Нині ми повинні працювати у два рази більше – і тренерський склад, і гравці для того, щоб вийти на ці місця не маючи відповідних умов.

Підтримує проект і заступник начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Катерина Коваленко. За її словами новий спортивний майданчик може стати «домівкою» для черкаських хокеїстів на траві.

– Ми дуже раді, що до Громадського бюджету-2017 міста Черкас поступила дуже велика кількість саме спортивних пропозицій. Дійсно, запропонований майданчик став би домівкою для хокею на траві. Щодо питання забезпеченості команди збірної області – Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації сприяє фінансуванню заходів задля участі команди у змаганнях національного рівня. Так само здійснюється фінансування через Школу вищої спортивної майстерності за рахунок коштів обласного бюджету, – зазначає Катерина Коваленко. – Хочеться кращого харчування для спортсменів, кращої екіпіровки – ми нині працюємо над цим питанням. У наступному році напрацювання дадуть позитивні звершення. Наразі, коли відбулася децентралізація влади, забезпечення фінансування дитячих юнацьких спортивних шкіл залежить від місцевих бюджетів. Зараз також відкриваються школи при Об’єднаних територіальних громадах, які будуть фінансуватися.

Федерація хокею на траві презентувала проект до Громадського бюджету-2017 міста Черкаси

Розвивати хокей на траві планують не тільки в Черкасах, а й в області.

– Навчаючись у Вінниці я бачив, як розвивався хокей на траві в Україні. На сьогодні Вінниця є містом, яке дало розвиток українському хокею на траві. Географічне розташування нашого міста (Черкаси – ред.) і його близькість до Києва дає можливості розвивати види спорту. При побудові інфраструктури Черкаси мають усі кліматичні умови і можливості для цього. Ми вже заручилися підтримкою міжнародних організацій, які дадуть обладнання і сучасне покриття. Також, ми максимально долучимося до голосування за проект. Воно допоможе дати життя не тільки розвитку хокею на траві в обласному центрі, а й у області в цілому – Умань, Городище, Кам’янка та інші населені пункти, – каже голова Федерації професійних спілок Черкаської області Петро Васильович Шевченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x