На наступний Черкаський книжковий фестиваль організатори обіцяють привезти іноземних гостей

На наступний Черкаський книжковий фестиваль організатори обіцяють привезти іноземних гостей

Під номером №106 на Громадський бюджет подали проект Черкаського книжкового фестивалю. За рахунок цих коштів організатори хочуть вдруге провести захід весною 2018 року. Сьогодні в прес-центрі «Нової Доби» відбулася презентація цього фестивалю.

− Ми розуміємо, що другий фестиваль не може відбуватися на тому ж рівні. Ми маємо залучити більше гостей, видавництв. Також хочемо, щоб до нас приїхали гості з інших країн. Нині ми ведемо перемовини з польськими й литовськими гостями, щоб запросити їх до нас, − розповідає Людмила Фіть, одна з організаторів фестивалю. − Родзинкою фестивалю хочемо зробити цікаві перформанси на основі наших митців. Книжковий фестиваль потрібен для того, щоб розвивалися місцеві письменники.
Також наступного року організатори планують збільшити кількість конкурсів.
− Ми хочемо провести конкурс ілюстраторів і художників. Він буде цікавим як і для видавців, які приїдуть на конкурс, адже вони зможуть знайти для себе художників для майбутніх книг, так і для молодих художників, які представлять себе та, можливо, знайдуть роботодавців, − говорить видавець Юлія Чабаненко.

Перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль зазначає, що під час минулого фестивалю його старша донька обрала книжку «Коти-вояки», то вже на сьогодні замовили шосту частину цього видання й дочка із задоволенням читає. Менша ж вподобала книжку про вовчика й продовжує із задоволенням читати наступні частини.
− Ми маємо використовувати будь-який шанс і подавати Черкащину по-різному, не лише через багату історію нашого краю. Книжковий фестиваль одна з таких презентацій, − підкреслює Віталій Володимирович. − Крім того, якщо молоді черкаські письменники презентуватимуть свої твори й вони будуть популярними серед читачів, то на Раді з книговидавництва ми можемо забезпечити видання тієї чи іншої книги.
Також організатори зазначають, що наступного року під час фестивалю планують охопити й більше районних центрів і повезти туди гостей. Торік видавці і письменники їздили лише до Корсуня.

Нагадуємо, що голосування за проекти Громадського бюджету триває до 14 листопада. Віддати голос можна відразу за 4 проекти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x