Чим корисні зелені банани?

Чим корисні зелені банани?

Зелені банани вживають у багатьох країнах світу. Варені, запечені або смажені вони є чудовим гарніром до багатьох страв. Харчова цінність зелених бананів у тому, що вони є прекрасним джерелом клітковини, калію, вітаміну С і бета-каротину разом з іншими вітамінами (наприклад, В6) та мінералами (наприклад, залізом).

Регулювання пульсу
Завдяки високому вмісту калію, зелені банани допомагають регулювати частоту серцевих скорочень. Зелений банан середнього розміру може містити приблизно 400 мг калію – значну добову дозу, якщо врахувати, що рекомендована кількість для дорослих – 4700 мг (а для дітей вона коливається від 3800 до 4500 мл).

Захист слизової оболонки шлунка
Зелені банани багаті на крохмаль. Вони – це хороший захист слизової оболонки шлунка. Саме тому їх варто їсти, коли страждаєте від гастриту, печії або виразки. У таких випадках їх рекомендують їсти вареними та приправленими невеликою кількістю солі та рослинної олії.

Боротьба з кишковими захворюваннями
Крохмаль у бананах корисний для бактерій, які покращують роботу товстої кишки, оскільки він має регуляторний і пребіотичний ефект. Тож вживання зелених бананів допоможе вам відновити кишкову мікрофлору. Чудово було б додавати їх до свого раціону, якщо ви щойно закінчили курс антибіотиків, який, можливо, послабив вашу кишкову мікрофлору. Вони також корисні у випадку кишкових захворювань, таких як хвороба Крона або коліт.

Покращення імунітету
Як і часник, зелені банани є чудовим джерелом вітаміну B6, необхідного для правильної роботи імунної системи. Оскільки вітамін B6 водорозчинний, добре вживати банани, приготовані на пару, щоб максимально зберегти цю поживну речовину.

Регулювання кров’яного тиску
Калій не тільки приносить користь артеріям. Від нього залежать і скорочення м’язів, що важливо для здоров’я серця. Якщо ви страждаєте від високого артеріального тиску, треба збільшити споживання калію, магнію та кальцію, які містяться у значній кількості у зелених бананах.

Зниження рівня холестерину
200 грамів зелених бананів можуть забезпечити до 5 грамів білку, що допоможе знизити рівень холестерину. Це важливо, якщо ви хочете уникнути ожиріння, захворювань, пов’язаних із діабетом другого типу і певні види раку.

Запобігання ожирінню
Крохмаль, який містять зелені банани, забезпечує тривале відчуття ситост, при тому, що банани – це їжа з низьким вмістом жиру. Якщо ви намагаєтеся схуднути, додавайте зелені банани до страв, але помірно (пам’ятайте, що вони також багаті на вуглеводи). Можна їх варити, готувати з них пюре або обробляти паром.
Майте на увазі, що вживання зелених бананів може вам нашкодити, якщо ви страждаєте на печінкові проблеми або ниркову недостатність. Якщо нирки пошкоджені, організм не може видалити багато калію водночас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x