Повернення тепла не сприятиме зміні фазового розвитку озимих, ‒ гідрометцентр

Повернення тепла не сприятиме зміні фазового розвитку озимих, ‒ гідрометцентр

За прогнозом синоптиків, в період 4-13 листопада на Черкащині очікується тепла без опадів погода. Температура повітря вночі 1-6º, вдень 6-11º. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному гідрометценрі.

– Повернення тепла подовжить період осінньої вегетації озимих культур. Рівень середніх добових температур сприятиме повільній вегетації. Проте кількість тепла не сприятиме кардинальній зміні фази розвитку. Для посівів засіяних після 13 жовтня, шанси для появи сходів незначні, – про це заявив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Тобто, зважаючи на агрометеорологічні умови осінньої посівної кампанії, за експертною оцінкою лише на третині площ озимина може увійти в зиму добрерозвиненою у фазі кущіння. На решті площ слаборозвиненою – у фазах сходів, “шильця” та 3-го листка і буде нестійкою до несприятливих умов перезимівлі у разі їх виникнення (низьких температур, льодової кірки, вимокання та інш.).
Теплі погожі дні першої половини листопада слід ефективно використати для завершення збирання врожаю, значна частина якого ще залишається в полі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x