Фахівці з’ясували, де на Черкащині найбрудніше повітря

Фахівці з’ясували, де на Черкащині найбрудніше повітря

Відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2017 рік на Черкащині здійснюють постійний санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо. Про це «Новій Добі» повідомили у ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

За 10 місяців 2017 року відібрано та досліджено 6404 проби атмосферного повітря, перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у 381 (5,9%) пробі.

Найвищі показники забруднення атмосферного повітря зареєстровано у м. Черкаси, зокрема, за вмістом формальдегіду та оксиду вуглецю, що, можливо, пов’язане з пожежею на Ірдинських торфовищах у вересні поточного року та в Монастирищенському районі – за вмістом діоксиду азоту, ймовірно, внаслідок забруднення повітря викидами газів від автотранспорту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x