У суді довели, що ділянку під автостоянку надали в оренду незаконно

У суді довели, що ділянку під автостоянку надали в оренду незаконно

Прокуратурою в апеляційному порядку доведено законність та обґрунтованість позову, заявленого до Черкаської міської ради, одного з автокооперативів мікрорайону «Митниця» та управління Держгеокадастру у Черкаському районі стосовно визнання незаконним та скасування рішень і правовстановлюючих документів щодо надання в оренду земельної ділянки в м. Черкаси вартістю понад 6 млн. грн. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Установлено, що рішення про надання земельної ділянки під розміщення автостоянки в охоронній зоні пам’ятки археології «Чорний Яр» прийнято з порушенням вимог Земельного Кодексу, без проведення земельного аукціону та всупереч наявній містобудівній документації, що суперечить державним інтересам. Зазначене стало підставою для звернення Черкаської місцевої прокуратури до суду з відповідним позовом.

Попри те, що справа розглядалася судами неодноразово, Київським апеляційним господарським судом взято до уваги доводи, викладені прокуратурою в апеляційній скарзі на рішення господарського суду Черкаської області від 08.08.2017 про відмову у задоволенні позову, та прийнято рішення про задоволення позовних вимог прокурора.

Завдяки втручанню органів прокуратури незаконне право оренди земельної ділянки підлягає скасуванню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x