Працівників культури урочисто привітали на Тальнівщині

Працівників культури урочисто привітали на Тальнівщині

7 листопада у районному будинку культури відбулися заходи, приурочені до Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Працівників культури, майстрів, артистів – талановитих тальнівчан привітали очільники району: голова райдержадміністрації Василь Клименко та голова районної ради Валентина Любомська. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Тальнівської РДА.

– Ми звикли, що жодна подія в районі не обходиться без культпрацівників. Концерти, фестивалі, творчі зустрічі і вечори – щиро і від душі, легко, цікаво, професійно ви проводите нас у світ мистецтва. Ми й не замислюємося, скільки за цим стоїть кропіткої творчої роботи, самонавчання і вдосконалення. І навіть сьогодні, з нагоди свого професійного дня, ви не відпочиваєте, ви знову підготували нам прекрасне свято. Низький уклін вам і щирі оплески, які для вас, як відомо, є найвищою оцінкою праці і таланту, – наголосив Василь Петрович.

Від імені депутатського корпусу до слів привітань приєдналася голова районної ради Валентина Любомська:
– Ми живемо у складні часи, в умовах становлення та економічних негараздів. Ні для кого не секрет, що найбільше страждає культура. Та попри це, ви, дорогі артисти, завжди на висоті, ви виходите на сцену з усмішкою, з бездоганним виглядом, даєте концерти, гастролюєте, з любов’ю несете творчість свого краю, гідно його представляючи на різноманітних конкурсах і фестивалях.

Працівників культури урочисто привітали на Тальнівщині

У завданнях на 2017 рік одним із головних пріоритетів діяльності районної ради є: затвердження та фінансування районних програм, направлених на подальший соціально-економічний і культурний розвиток району. Зокрема, на попередній сесії районної ради депутати прийняли 2 програми у галузі культури: «Підтримка книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в Тальнівському районі» (на яку вже виділено 20 тис. грн.) та районна програма роботи з обдарованою молоддю «Обдарована особистість».

У зведеному бюджеті 2017 року на культуру району виділено 7 мільйонів 800 тисяч гривень, в тому числі, вперше за багато років, виділені кошти для працівників районного будинку культури на виплату оздоровчих та надбавки за вислугу років.
В цьому році рішенням районної ради створено депутатський фонд Тальнівської районної ради. Частина депутатів передала ці кошти для підтримки закладів культури району. Серед них такі депутати як Лаціна П.О.,Гудзенко С.А., Пилипенко О.Ф., Танцюра В.В., Любомська В.О. Дімітров О.С Заверталюк Л.П.

За бюджетні кошти цьогоріч для РБК придбано аранжувальну систему на суму 38 500 грн., виділено майже 100 тис грн. на придбання батарей та проведення ремонтних робіт, 45 тис. грн.– для встановлення у приміщенні РБК електронної сигналізації.

До розвитку галузі культури активно долучаються всі сільські громади, меценати.

Також приєднався до привітань депутат обласної ради Володимир Копійченко. Володимир Петрович вручив Почесну відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» художньому керівнику районного будинку культури Людмилі Григорівні Луняці – за багаторічну, самовіддану працю, пропаганду та збереження культурної спадщини, значний особистий внесок у розвиток культури району, та Почесну грамоту Черкаської обласної ради – директору районного будинку культури Володимиру Леонідовичу Тарану.
Не забули привітати гучними оплесками ветеранів культосвітньої роботи Олега Івановича Сошинського та Анатолія Васильовича Довганя, які попри поважний вік, і досі беруть участь в культурному житті району.

Кращі художні колективи та виконавці подарували глядачам гарний концерт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x