В обласному онкодиспансері з’явився сучасний лапароскопічний комплекс

В обласному онкодиспансері з’явився сучасний лапароскопічний комплекс

Якісні зміни в медичних закладах серед першочергових завдань влади. Про це сказав голова ОДА Юрій Ткаченко, перебуваючи в Черкаському обласному онкологічному диспансері. Тут презентували новопридбане обладнання.
Тепер в арсеналі онкодиспансеру є найсучасніший лапароскопічний комплекс для операційного відділення з комплектом інструментарію. Його придбали коштом обласного й місцевих бюджетів. Це обладнання, за словами фахівців, суттєво покращить якість проведення оперативних втручань. «Нова Доба» про це дізналася «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

– Це вкрай необхідне обладнання для лікувальних закладів, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Якщо після звичайної операції ще потрібно, як мінімум, кілька тижнів відновлюватися, то з цим комплексом уже за 3−4 дні пацієнта можна виписувати. Як називають самі лікарі, це – «гуманна хірургія». Ми вже придбали лапароскопічне обладнання в обласну лікарню, в обласну дитячу лікарню, тепер і сюди. Налагодили прямі стосунки з німецьким виробником, без посередників, що дозволило заощаджувати бюджетні кошти. Загалом осучаснення медзакладів, зокрема й інформатизація, – наш незмінний пріоритет. І це надважливо в межах нинішньої медичної реформи.

Також очільник області розповів про прийдешнє відкриття п’яти скринінгових центрів «Здоров’я жінки» на Черкащині. Вони будуть оснащені всім необхідним задля своєчасного виявлення та лікування онкологічних хвороб у жінок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x