Донька Шевченківського краю

Донька Шевченківського краю

Книги, читання, мудре і колоритне українське слово – це та стихія, в якій купалася змалку і цю сакральну духовність до цих пір сповідує наша ювілярка, вчитель за освітою, член Національної спілки журналістів України, член Спілки краєзнавців України, член Черкаського земляцтва «Шевченків край», лауреат Всеукраїнської премії ім. Михайла Чабанівського, лауреат Всеукраїнського конкурсу «Золотий тризуб», одна з перших жінок байкарів Черкащини, поетеса, прозаїк Смілянщини Надія Іванівна Матюшенко-Гребенюк.

Донька Шевченківського краю

…Так часто буває в житті, що в буденній одноманітності існування, як спалах зірки, з’являється чудова людина. Мудра, добра, ерудована, талановита. Своєю присутністю освітлює все навколо. Хочеться, щоб про таку людину дізнався широкий світ. У нашому краю чудових людей – як цвіт навесні… Такими рядками презентувала свою нову книгу − «шевченкіану» «Тарасовими шляхами. Світлини мого життя».

Донька Шевченківського краю

Герої її нарисів – діти, молодь, люди зрілого віку – своїми талантами, творчим словом, де б не жили, так чи інакше духовно пов’язані з Великим Кобзарем та Шевченковим краєм. Це свято відбулося 8 листопада в приміщенні Черкаської універсальної наукової бібліотеки ім. Тараса Шевченка, в переддень Свята української писемності та культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x