В області обговорили актуальні проблеми децентралізації фінансової системи

В області обговорили актуальні проблеми децентралізації фінансової системи

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів пройшов короткостроковий тематичний семінар підвищення кваліфікації головних бухгалтерів сільських селищних рад та об’єднаних територіальних громад. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.

Актуальність навчання полягає в тому, що в умовах зміцнення місцевого самоврядування передбачається підвищення ролі місцевих фінансів у реалізації економічної політики держави. Все це вимагає належного рівня фахової підготовки фахівців економічного профілю, які повинні володіти необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками у сфері місцевих фінансів та бути обізнаними з особливостями їхнього застосування в ринкових умовах.

В рамках семінару відбулись тематичні зустрічі, під час яких обговорили проблеми децентралізації фінансів, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування; питання ведення бухгалтерського обліку; застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі; питання казначейського обслуговування у т.ч. відкриття рахунків у національній валюті в органах Державного казначейства; процедуру нарахування Єдиного соціального внеску; нарахування зарплат працівників бюджетних; відповідальність за порушення трудового законодавства;

особливості проведення ревізій фінансово-господарської діяльності органами Державної аудиторської служби України та типові порушення, які було встановлено за результатами проведених перевірок; здійснення контролю у сфері державних закупівель, що здійснюється органами Державної аудиторської служби України та ін.

Реалізовували програму семінару фахівці Департаменту фінансів обласної державної адміністрації, Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області, Управління Держпраці у Черкаській області, Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x