Утеплюємо стіни будинку

Утеплюємо стіни будинку

У зв’язку зі збільшенням тарифів на опалення та зростаючою кількістю встановлених будинкових (або навіть квартирних) лічильників тепла перед багатьма жителями постає питання утеплення стін своїх помешкань. Тож, не завадить з’ясувати, які методи утеплення є найбільш ефективними і доступними.

Зовні чи зсередини?
Перше питання, яке постає перед людиною, що замислилися над утепленням будинку, – з якого боку. Відповідь на нього має бути однозначна. Зовні. І справа не тільки в тому, що внутрішнє утеплення зменшує простір кімнат будинку. Значно гірше те, що при внутрішньому утепленні зовнішня стіна будівлі починає серйозно замерзати, а точка роси (місце утворення конденсату) зсувається глибоко в саму стіну. Щоб виводити звідти вологу, доведеться облаштовувати додаткову систему вентиляції.

Який утеплювач обрати
Мінеральна вата – нестійка до вологи, але майже не горить. Виконати утеплення може лише професіонал. Має гарні паропроникні властивості.
Скловата в принципі має подібні властивості до мінеральної вати, але коштує дешевше. Головний її мінус – із часом вона дає усадку. Також під час монтажу через крихкість волокон скловати необхідно ретельно дотримуватись норм техніки безпеки.
Пінопласт має суттєві переваги в ціні й добрій теплопровідності, також він стійкий до впливу вологості. Але головний його недолік – горючість та відносна недовговічність. Також гризуни можуть облаштовувати собі нори в утеплювачеві.
Пінополістирол для внутрішнього утеплення один із найкращих матеріалів. Із мінусів – низька звукоізоляція. Може також застосовуватись і в зовнішньому утепленні. Під час вибору цього матеріалу, спробуйте відшукати плити зі східчастим краєм – тоді, можливо, виконати монтаж узагалі без щілин.
Пінополіуретан – легкий у виконанні матеріал, він спінюється під час нанесення на поверхню і не потребує каркасних конструкцій. Виконання робіт можливе лише професіоналами з відповідним обладнанням.
Тепловер відносно новий матеріал – це особлива штукатурка на основі вермікуліта. Її переваги – довговічність та негорючість, з мінусів – ціна та порівняно складніша технологія нанесення.
Коли ви визначились, як (внутрішньо чи зовнішньо) і яким матеріалом плануєте утеплити своє помешкання, необхідно дізнатися вартість таких робіт. У принципі, ціни на роботи з утеплення на ринку приблизно однакові й не дуже сильно відрізняються у різних фірм. За роботу з пінопластом з вас візьмуть найдешевше. Утеплення скловатою або мінеральною ватою обійдеться трохи дорожче. Найдорожче обійдеться утеплення тепловером.


5 порад від професіоналів

– Не забувайте про підвал і горище приватного будинку. Вони також потребують утеплення.
– Стежте за тим, щоб утеплювач уклали щільно.
– Поверхня, на яку кладуть твердий утеплювач, має бути ідеально рівною.
– Якщо не впевнені у своїй компетентності – доручіть роботу професіоналу. Так обійдеться дешевше.
– Навіть якщо ви нічого не розумієте в утепленні, постійно контролюйте роботу найманого спеціаліста, просіть пояснити його дії і уточнюйте вартість кожного елементу роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x