Депутати пропонують облаштовувати захисні стовпчики біля зупинок

Депутати пропонують облаштовувати захисні стовпчики біля зупинок

Поруч із зупинками громадського транспорту в Черкасах міські обранці рекомендують взятися за облаштування обмежувальних захисних стовпчиків (там, де нині такі відсутні). Із такою ініціативою під час пленарного сесійного засідання, яке відбулось 10 листопада виступила депутат Олена Шевченко. Її підтримали 35 колег. На їхню думку, це стане ще одним зі шляхів для збереження життя пішоходів у випадку аварій. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

За словами депутатки, цього року ситуація з безпекою на дорогах погіршилася. Зокрема, кількість дорожньо-транспортних пригод в Україні зросла проти 2016 року на понад 100 тисяч випадків. У них травмувалося на 16 тисяч людей більше.

− Кожна сьома аварія в Україні завершується загибеллю людини, − заявила вона. − Зазвичай, ДТП із потерпілими спричинює перевищення швидкості водіями, порушення ними правил маневрування та правил переїзду перехресть. Поруч із цим, через безвідповідальність водіїв гинуть та травмуються люди, які всього лиш очікували на громадський транспорт.

Тож аби унеможливити подібні випадки Олена Шевченко пропонує встановити обмежувальні захисні стовпчики на пішохідній зоні в межах зупинок. Насамперед, зауважує, ними слід облаштовувати павільйони біля шкіл та садочків, лікарень, торгівельних закладів та ринків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x