Черкасам хочуть повернути славу міста великої хімії

Черкасам хочуть повернути славу міста великої хімії

Німецька хімічна компанія Chemische Fabrik Lehrte планує співпрацю із 2 провідними компаніями – ГК «UKRAVIT» та Chemical Elements Ukraine. Нині вони розташували свої виробництва та допоміжні приміщення на потужностях колишнього черкаського хімічного підприємства «Хімволокно». Вчора туди завітав власник великої німецької хімічної компанії Chemische Fabrik Lehrte Севастіан Рейхенбах, що, разом із керівництвом міста та області, познайомився із тим, яким чином налагоджено виробництво на ГК «UKRAVIT», що випускає добрива та засоби захисту рослин, та Chemical Elements Ukraine, яке спеціалізується на виробництві хімічних реактивів для харчової та фармацевтичної промисловості.

Черкасам хочуть повернути славу міста великої хімії

Гість зауважив, що планує сталу співпрацю з цими підприємствами, адже вони виготовляють те, на що є великий попит у Європі, та яку там фактично не випускають. Власник компанії однієї з давніших німецьких корпорацій з великою історією — CFL, яка спеціалізується на виробництві фармацевтичної сировини для світу, пан Севастіан Рейхенбах вважає, що українські виробники роблять все на високому рівні, що не може не влаштовувати на предмет плідної співпраці.

Черкасам хочуть повернути славу міста великої хімії

Директор компанії Chemical Elements Ukraine Ілля Леоненко не проти, аби його підприємство, яке було змушено «перебазуватись» до Черкас зі сходу України, повернуло нашому місту колишню славу міста хіміків.
За його словами, на нинішньому етапі підприємство Chemical Elements Ukraine експортує 80 % продукції. Вона потрапляє до країн Європи, а також до споживачів Південної Африки, з якими нещодавно було підписано контракт.

− Із часом ми плануємо охопити експортом до 30 різних країн світу, — поділився Ілля Леоненко. — До того, географія збуту постійно розширюється. Сподіватись на такі амбітні плани нам дозволяє і співпраця із ГК UKRAVIT, що вирішила підтримати наші проекти. Це буде така собі позитивна синергія зусиль. А візит до нас Севастіана Рейхенбаха насамперед є цікавим тому, що він є безпосереднім покупцем тієї продукції, яку ми почали випускати в Черкасах. Вона дійсно відповідає найвищим вимогам світової фармацевтики і це підтверджує наш гість. До того ж він має на власні очі побачити, як ми це робимо і в яких умовах працюємо, а також побачити в цьому тенденції подальшого розвитку, як нашого виробництва, так і самої співпраці. Ми запросили перших осіб, аби вони ще раз показали, перш за все, свою готовність до відкритості щодо цього бізнесу та його підтримки.

Черкасам хочуть повернути славу міста великої хімії

Ілля Леоненко також підкреслив, що нині влада дійсно створює клімат максимального сприяння діяльності перспективних хімічних підприємств. Він нагадав, що його підприємство має непросту історію, адже приїхало до Черкас з Донецька та відбудовувалось на руїнах «Хімволокна» практично з нуля. Тепер за три роки вже є що й показувати та чим гордитись.
За словами Іллі Леоненка, в виробництві використовується українська сировинна база.
− Ми дуже задоволенні, що стало можливим по суті злиття двох компаній, що дозволить значно посилити їхню діяльність, прискорити реалізацію планів, які не вдалося втілити у Донецьку, поновити наші потужності та спільно розвивати потужний хімічний кластер у Черкасах. Компанії також будуть підтримувати лабораторний центр та розвивати наукову базу.
У свою чергу власник ГК «UKRAVIT» Віталій Ільченко сповістив про дуже амбітні плани, які, якщо все піде як належно, мають реалізуватись вже навесні наступного року. На базі виробничих потужностей у Черкасах планується відкрити унікальний Науково-дослідний центр, аналогів якому не буде у Східній Європі, підкріплений солідними науковими кадрами.
− У центрі ми зберемо і тут працюватимуть до півсотні кращих учених. На площі понад 2500 квадратних метрів буде сконцентровано найкраще обладнання, закупку та налагодження якого ми проводимо наразі, — розповів він.

− Цей науково-дослідний центр працюватиме над створенням максимально безпечних для довкілля біохімічних препаратів так званої «зеленої хімії», що дозволять отримувати максимально великі врожаї і допомагатимуть відновлювати потенціал української землі не ушкоджуючи її.
Тим, що на ринок зайшли такі потужні підприємства, не може не захоплювати як керівництво Черкаської області, так і міста. Бо це, першочергово і бюджетоутворення, і нові робочі місця, і інвестування в економіку краю. А ще й соціальна складова. До речі, Chemical Elements Ukraine вже підгодовувало проекти симпатичних міських зупинок у Черкасах, які мають з’явитись в районі «Хімселища». Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко таку ідею допомогти місту сприйняв схвально.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x