Гірчиця лікує застуду і ліквідує головний біль

Гірчиця лікує застуду і ліквідує головний біль

Гірчиця є досить пекучою приправою. За що її і цінують – адже гострий смак є ознакою якісної гірчиці, яка, до речі, має чудові зігріваючі та антимікробні властивості.
Насіння гірчиці, яке, власне і використовують для виготовлення приправ і соусів, є цінним джерелом корисних речовин, таких як: вітаміни: А, D, В, С, РР, Е, K; мінерали: фосфор, магній, калій, кальцій, цинк, залізо, натрій, селен, мідь, марганець; амінокислоти: аргінін, треонін, лейцин, лізин, валід, гістидин; поліненасичені жири: лінолева кислота і Омега-6; інші речовини: сахароза, глюкоза, вуглеводи, білки, харчові волокна.

Корисні властивості гірчиці можна перелічувати дуже довго. Це, насамперед, прискорення одужання при будь-яких інфекційних захворюваннях, адже ця рослина має антисептичні, антибактеріальні, протизапальні властивості. Вживання гірчиці поліпшує апетит і роботу травної системи в цілому, прискорює обмін речовин.
Також гірчиця здатна знижувати кров’яний тиск, регулювати кровообіг, тому це ще й чудовий засіб проти головного болю. Насіння гірчиці чинить жовчогінний ефект, що робить його вдалим продуктом для тих, хто бореться за здоров’я печінки і жовчного міхура. Гірчицю корисно вживати при таких недугах, як метеоризм, склероз судин, ревматизм, хвороби жовчного міхура і печінки, астма, простудні захворювання, свинка, подагра.
Використовують гірчицю і в косметології. Існує величезна кількість рецептів усіляких масок для волосся, які передбачають використання гірчиці. Поліпшуючи кровообіг, ця спеція стимулює ріст волосся.
Додамо, що цю приправу прийнято вважати афродизіаком, що стимулює чоловічу потенцію.
Вживання гірчиці не рекомендується у таких випадках: проблеми шлунково-кишкового тракту – гастрити, виразки і т. д.; захворювання нирок; туберкульоз у гострій формі; індивідуальна непереносимість; підвищена кислотність шлунка; варикозне розширення вен.
Обережно слід вживати цей продукт вагітним жінкам. Не слід давати гірчиці дітям до 3 років – вона може викликати подразнення органів шлунково-кишкового тракту і навіть опік.

Кілька порад
Якщо ви страждаєте від судом, то допоможе позбутися від них регулярне втирання в місця болю гірчичної олії.
Щоб поліпшити кровообіг у всьому організмі, приймайте гірчичні ванни. Для цього розчиніть 200 г порошку в 1 літрі води, додайте цю суміш у ванну з водою. Температура води не повинна перевищувати 36 градусів, а тривалість процедури – 5–6 хвилин.
Швидко зняти головний біль теж допоможе гірчиця, якщо 3 ложки насіння потовкти і змішати з водою. Отриману кашку наносять на чисту тканину і прикладають до основи голови на 3–5 хвилин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x