«Росичі» показали, як будуватимуть нову країну

«Росичі» показали, як будуватимуть нову країну

Традиційна гра-конкурс «Лідер-2017» зібрала у актовій залі Корсунь-Шевченківського районного центру дитячої та юнацької творчості кілька сотень уболівальників – ровесників, батьків, представників громадськості міста. Перед цим у більшості навчальних закладів району відбулися свої конкурси, то ж недарма сподівалися на цікаві виступи команд-переможців.
І справді, школярі продемонстрували і глибоке усвідомлення теми конкурсу «Лідери будують нову країну», і креативність, і почуття гумору. Спочатку команди патріотично представили себе у конкурсі-візитці «Я, ми, родина − Україна». У цьому їх підтримали батьки-найперші помічники і вболівальники. Незважаючи на різне вираження, з’ясувалось: усі однаково розуміють зв’язок між «я» і «ми», між своєю окремою родиною і всією Україною.

Добру підготовку, ерудицію і (що важливо для справжнього лідера спільноти) уміння володіти усним мовленням продемонстрували і капітани команд в інтерв’ю-експромті з ними.
Чи не найбурхливіші емоції залу викликав конкурс соціальної реклами на тему «Лідери за здоровий спосіб життя», особливо коли команда міської ЗОШ №2 показала інсценізацію, в якій алкоголь, наркотики і цигарки не здолали свідомого юнака, а команда міської ЗОШ №1 так само дотепно посміялась над любителем смачно поїсти і оплесками підтримала спортсмена. У цьому конкурсі старшокласники показали, що чітко визначили критерії власного майбутнього- життя без шкідливих звичок і залежностей.
Усього за 3−4 хвилини кожна команда зуміла виразно показати інсценізацію пісні на тему «Лідери будують нову країну»: головними мотивами кліпів були мир і розвиток України руками її молодого покоління.

Журі довго радилося над підсумками конкурсу, настільки сильними були всі команди. Тому кожна одержала приз за перемогу у одній з номінацій, а найбільшу кількість балів набрала все-таки команда осередку «Росичів» міської ЗОШ №2. Команди нагородили глобусами − як побажання мандрувати, побачити світ і себе показати. «Лідеру-2017» дістався ще й географічний атлас для зручніших мандрів.
Організатор конкурсу − голова районної дитячо-юнацької організації Корсунщини «Росичі» Ольга Лисенко зазначила, що два тури гри – шкільний та районний − сприяли суспільному вихованню старшокласників, формуванню їх громадянської позиції, підготовці до самостійного життя. Ця гра стає улюбленою для учнівської молоді.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x