До Лисянського ліцею завітали рятувальники

До Лисянського ліцею завітали рятувальники

14 листопада рятувальники Державного пожежно-рятувального посту №3 в рамках громадської Акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти», аби розповісти про будні співробітників Служби порятунку, а також можливі небезпеки притаманні осінньо-зимовому періоду, завітали до Лисянського аграрного ліцею, де зустрілися з учнями. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Цей заклад місцевими рятувальники був обраний невипадково. Адже тут навчаються підлітки з усіх навколишніх сіл та кількох найближчих районів області. Саме тому таке спілкування дозволяє значно збільшити географію аудиторії.

До того ж, рятувальники, зробивши аналіз трагічних подій, що сталися в Одеському дитячому таборі «Вікторія» де загинули діти, зробили акцент на питаннях безпеки в житлових помешканнях і, зокрема, гуртожитках.

Учні з цікавістю слухали про особливості пожежної безпеки, але найбільш популярним став огляд пожежно-рятувального автомобіля а також обладнанням та спорядження, які рятувальники використовують під час виїзду на ліквідації різноманітних надзвичайних подій.

Кожен, хто взяв участь у такому цікавомиу та пізнавальному заході, мав нагоду приміряти на себе одяг рятувальника, ознайомитися із дихальним апаратом і навіть, використовуючи пожежні ствол та рукави, ліквідувати умовну пожежу.

Кожен з учнів отримав листівки з правилами пожежної безпеки під час експлуатації електрообладнання, теплогенеруючими приладами, а також методичку: як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x