На нараді в Чорнобаївській РДА обговорили питання урожаю та профілактики грипу

На нараді в Чорнобаївській РДА обговорили питання урожаю та профілактики грипу

На щотижневій апаратній нараді, яку провів голова райдержадміністрації Сергій Джоболда із керівниками відділів, управлінь, структурних підрозділів райдержадміністрації, районних служб було заслухано ряд важливих та актуальних питань. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаїівської РДА.

Проаналізовано хід проведення комплексу осінньо-польових робіт в районі, стан виконання Комплексного плану заходів щодо попередження захворювань на грип та ГРВІ серед населення району на епідсезон 2017-2018 років.

– На сьогодні наш район у трійці кращих за урожайністю зернових та зернобобових культур в області, при середній урожайності 50,3 ц/га, – зауважила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука.

Як зазначив головний лікар районного відділення Золотоніського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держепідслужби України» Іван Коренюк, спільно з Центром ПМСД визначені контингенти та розроблений план профілактичних щеплень населення із груп ризику.
– В лікувально-профілактичних закладах створений необхідний не знижувальний запас медикаментів для надання невідкладної допомоги хворим на грип. Зокрема, противірусні, антибактеріальні, жарознижуючі засоби, інфузійні розчини, дизинфікуючі засоби, вироби медичного призначення (маски, гумові рукавички), пульсоксиметри 12 шт., – доповіла головний лікар комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної Любов Тарасенко. – В Чорнобаївській АПМСД, на 2 поверсі виділено кабінет для окремого прийому хворих з високою температурою на грип та ГРВІ. В дитячій консультації в епідсезон буде скасований прийом здорових дітей до року. Патронаж їх буде проводитись на дому.

З лікарями та завідувачами ФАП проведено семінарське заняття з питань клініки, діагностики та профілактики грипу.

Акцентуючи увагу на головних питаннях Сергій Джоболда наголосив на важливості дотримання температурного режиму в закладах соціальної сфери району та проведенні інформування населення своєчасної вакцинації населення від грипу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x