Вихідними у Черкасах відбудеться видовищне авторалі

Вихідними у Черкасах відбудеться видовищне авторалі

Побачити на власні очі справжнє авторалі з крутими хлопцями за штурвалом, скреготом металу, паленою гумою та невимовним драйвом зможуть усі охочі, які зберуться у Черкаському аеропорті. Таким чином у Черкасах відбудеться завершальний, VI етап Трофея Автомобільної Федерації України з ралі на серійних автомобілях «AERORING 2017». Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Офіційне відкриття відбудеться в суботу, 18 листопада о 13:45, а о 14:00 розпочнуться змагання.

Заключний етап престижних змагань проходить саме в Черкасах і це, на думку черкаських автогонщиків, є дуже символічно. Чому саме, напередодні події пояснив керівник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко. Він сповістив, що напередодні відповідальних змагань, які по суті стануть фінішними у цьому році в серії всеукраїнських змагань, вже подано 50 заявок. Змаганнями зацікавились учасники з усієї України, а це і Харків, і Дніпро, й Київ, Одеса, Херсон та інші міста. Від нашого автоклубу можливість узяти участь у чергових екстремальних змаганнях виявили бажання 6 екіпажів.

У цьому році Черкаський автомобільний клуб провів доволі насичений спортивними подіями сезон. Тому черкащани мають всі шанси на перемогу в фінішних змаганнях. До речі, другий етап гонок на серійних автомобілях відбувся теж у Черкасах у березні цього року. На різних етапах спортсменів приймали Дніпро, Харків, Київ.

Вихідними у Черкасах відбудеться видовищне авторалі

– Представництво обіцяє бути дуже сильним. На змаганнях передбачені перегони на денних та також нічних спецділянках. А відкриватимемо перегони урочисто у центрі міста, – розповів Андрій Яроменко. – Від нашого міста участь у ралі візьмуть шість машин. Хоча по факту черкащан може бути і більше. Зацікавленість живиться успіхом, який наші спортсмени отримали на попередніх етапах. Змагання дуже схожі на класичне ралі, тому ми прийматимемо як серійно підготовлені автомобілі, так і спортивні. Траси ми обираємо максимально безпечні – прокладаємо дистанцію у 7 кілометрів. Але вони будуть доволі складними, де спортсменам доведеться продемонструвати усі свої уміння володіння залізним конем. Родзинкою змагань стануть дві нічних спеціальних ділянки – авто фактично рухатимуться у суцільній темряві лише у світі своїх фар. Тут змагання будуть проводитись починаючи з 19 години та закінчаться до 21 години. Це буде справжнє захопливе ралі, де автомобілем управлятимуть пілот та штурман, який прокладатиме для першого необхідний маршрут.
Черкаський автоклуб вже сміливо «заглядає» у наступний рік, тому вже сьогодні складає плани.

– На наступний рік ми запланували 4 основні етапи ралі на серійних автомобілях, – додав Андрій. – Стартуємо у лютому, продовжимо в червні, серпні та середині жовтня. До речі, заявки учасників вже зараз починають поступати. Всі 4 етапи ми об’єднаємо в одну серію та додамо до неї наші локальні змагання у форматі всеукраїнської серії – Кубок Автомобільного клубу Черкаси. Автомобільний клуб Черкаси два роки тому отримав офіційну ліцензію, яка дає право виступати командно у престижних змаганнях різного рівня. На жаль, у 2016 році ми дещо важливе для нас пропустили, але у цьому році команда нашого автоклубу виступала в трьох видах змагань та достатньо успішно. Ми брали участь у Чемпіонаті України з трекових гонок, де за попередніми даними посіли третю сходинку (результати чемпіонатів затверджуються наприкінці року). Також наша команда їздила на Чемпіонат України з автослалому. Посівши попередньо другу позицію. Та брали участь у етапі Ралі на серійних автомобілях у командному заліку та Чемпіонаті України по автомобільному кросу. У всіх цих змаганнях взяли участь загалом 20 черкаських спортсменів. І всі вони будуть відзначені нагородами під час завершення сезону-2017 року.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x