У Черкасах ожили «Дивовижні Звірі Передим’я»

У Черкасах ожили «Дивовижні Звірі Передим’я»

Виставку «Дивовижні Звірі Передзим’я» презентували у Черкасах. Представили експозицію на розгляд черкасцям у Черкаському обласному художньому музеї. Художниця, заслужений майстер народної творчості, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольга Отнякіна-Бердник показала свої роботи декоративно-вжиткового мистецтва: 52 графічні роботи та 42 керамічні іграшки. Каже, саме ці роботи стали символічним підсумком її тридцятирічного мистецького шляху. Це – вже 15 виставка відомої майстрині, інформує власний кореспондент.

У Черкасах ожили «Дивовижні Звірі Передим’я»– Виставку планувала назвати спочатку «Свято врожаю», адже невдовзі, у 2018-му, буде 30 років, як я взяла до рук глину і спробувала створити керамічну іграшку. Така собі спроба зібрати урожай, підбити підсумки. Проте пізніше змінився час експозиції, яка тепер триватиме до 12 грудня – це вже зимовий період. Тож «Дивовижні Звірі Передим’я» – гарна назва, подумалося мені. Це чудова пора, в цей час мені і працюється гарно, – зауважила майстриня Ольга Отнякіна-Бердник.

Фоторепортаж з виставки можна переглянути тут

Представники музею наголошують, що мистецьке мислення мисткині ввібрало в себе образи, закладені у ментальності українців, їхньому дитинстві, зростанні у полях, серед зелені трав, квітів, плодів, серед тварин, птахів, у народному фольклорі.

У Черкасах ожили «Дивовижні Звірі Передим’я»Свій творчий шлях відома майстриня розпочала як майстер керамічної авторської іграшки-свистунця. Зазначає, що за свою творчу кар’єру створила таких іграшок понад 7 тисяч, хоча не впевнена, що це число точне, адже достеменно ніколи їх не рахувала. В іграшках, в об’ємі, втілювала образи відомої художниці Марії Приймаченко, а згодом, надихнувшись, перейшла до втілення вже власних фантастичних образів на площині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x