Різноманітні траси й нічні перегони: у Черкасах відбулося швидкісне ралі

І вдень, і вночі 38 екіпажів із усієї України цими вихідними випробовували черкаські траси й свої автівки. Так у Черкасах пройшов 6-й етап Трофею Автомобільної Федерації України з ралі на серійних автомобілях «AERORING 2017». Урочисте відкриття змагань відбулося на Соборній площі, де кожного учасника представили черкасцям, а основні перегони приймав черкаський аеропорт. Організатор автомобільних змагань у Черкасах незмінний – Автомобільний клуб «Черкаси», інформує власний кореспондент.

Традиційно для авторалі екіпаж складається із двох учасників – пілот та штурман, який і прокладає для першого маршрут і стежить за часом. І хоч до участі у заключному етапі з ралі на серійних автомобілях подали аж 50 учасників, до Черкас доїхали не всі. Так містом курсували 38 екіпажів, які протягом двох днів додали 7 змагальних ділянок загальною протяжністю 49 кілометрів. Участь у змаганнях взяли 6 представників Черкащини.

Різноманітні траси й нічні перегони: у Черкасах відбулося швидкісне ралі


– Першого дня автоспортсмени додали спортсмени здолають 4 змагальні ділянки: дві вдень і дві – ввечері після 19-ї години. Наступного дня – ще три ділянки, – коментує організатор змагань, очільник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко. – Родзинкою цих змагань є те, що вони відбулися і в світлу пору дня, і в темну. Це заключний етап змагань з усіх видів автоспорту в України. Тож виходить, що саме Черкаси закривають сезон. У кожному класі є свої фаворити, боротьба була запеклою, всі старалися показати максимальний результат.

Дебютував у якості пілота на цих перегонах і черкащанин Дмитро Пальчик. Бере участь у змаганнях на автівці «BMW». Каже, зацікавився цією дисципліною взимку, коли був штурманом на попередніх змаганнях у Дніпропетровську. Цього разу вирішив спробувати свої сили.

– Займаюся автоспортом уже досить давно, звісно набуті навички пілота допомагають і в повсякденному житті, особливо, коли виникають складні ситуації на дорозі чи «підводить» дорожнє покриття, – розповідає Дмитро. – Ралі – дуже цікава дисципліна, вона приваблює тим, що в ній можна розкритися в плані рулювання та своєї майстерності. Траса на цих змаганнях не така вже й складна, проте дуже швидкісна, для справді «заряджених» автомобілів, в яких більше кінських сил.

Фоторепортаж із заходу можна переглянути тут

Цими перегонами автоспортсмени закрили сезон змагань 2017 року. Автомобільний клуб «Черкаси» запланував 4 етапи подібних змагань з авторалі на серійних автомобілях. Перший такий етап стартуватиме вже з лютого 2018 року.

Анна Сакун

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x