Сільгосппідприємства області забезпечили 30 % надходжень до бюджетів

Сільгосппідприємства області забезпечили 30 % надходжень до бюджетів

Напередодні Дня працівника сільського господарства в Головному управлінні ДФС у Черкаській області констатували, що підприємства сільського господарства Черкащини, частка яких у загальній кількості платників регіону, що сплачують податки становить 17 відс. забезпечують майже 30 відс. надходженнь області до бюджетів всіх рівнів. До прикладу, у 2014 – 2015 рр. – 12 відс. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

На сьогодні в області працює 2 тисячі підприємств сільського господарства, які крім постійного зростання економічних показників у більшості є й найкращими платниками податків. Вони виплачують працівникам достойну заробітну плату, дивіденди і орендну плату власникам паїв та співпрацюють з фіскальною службою по операції «Урожай». Розбудовують сільське господарство нашого краю та України і маючи високу соціальну відповідальність беруть активну участь у вирішенні соціально – економічних питань на місцях.
Так, лише за 9 місяців п.р. с/г підприємства сплатили до зведеного бюджету 1840 млн грн, що на 672,6 млн грн більше ніж торік (темп 157,6 відс.). Зокрема до місцевих бюджетів спрямували 872,4 млн грн податків, зборів та платежів. Завдяки сумлінним підприємствам сільського господарства бюджети всіх рівнів отримають у 2017 році 1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що майже втричі перевищує позаминулорічні надходження.

Водночас відмітили і наявність підприємств аграрного сектору, які виплачують мізерну зарплату, несвоєчасно розраховуються з працівниками та за паї. Операція «Урожай» виявили низку таких платників зокрема у Смілянському, Уманському, Жашківському, Кам’янському, Монастирищенському та Драбівському районах. Так, окремі товариства Смілянського, Уманського, Жашківського, Драбівського районів при обробці від 4 до 7 тисяч гектарів землі виплатили своїм працівникам мінімальну заробітну плату при середньообласній зарплаті по галузі 6,8 тис. гривень. Також агропідприємства вказаних районів області виплатили і необґрунтовано занижену орендну плату власникам паїв при середній по області у 7 відс. від нормативної грошової оцінки землі за пай.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x