Пожежники нагадують черкащанам правила безпеки опалювального сезону

Пожежники нагадують черкащанам правила безпеки опалювального сезону

Для запобігання надзвичайних ситуацій та пожеж під час опалювального сезону громадяни повинні знати основні вимоги правил користування різними обігрівальними приладами. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

До початку опалювального сезону варто звернути особливу увагу на піч або опалювальний котел. Ще є час прочистити димохід і замазати тріщини, що утворилися. Печі та каміни повинні мати встановлені нормами протипожежні розділки, тобто відстань від внутрішньої поверхні димової труби до горючих елементів будівлі повинна становити – не менше 38 см, топку необхідно викласти з вогнетривкої цегли, димові зуби виконуються із глиняної цегли товщиною не менше 12 см, повітряний проміжок між піччю та горючими стінами при товщині стінок печі або камінів в півцеглини становить 13 см і при товщині стінок в цілу цеглину – 38 см. Перед топкою повинен бути передтопковий лист розміром 50х70 см з негорючого матеріалу. Безпечна відстань від печей до шаф, стелажів та інших меблів складає менше 70 см, а від топкових отворів – не менше 125 см.

Забороняється:
– залишати без нагляду розтоплені печі та каміни, а також доручати нагляд за ними малолітнім дітям;
– розташовувати паливо, інші горючі речовини і матеріали на передтопковий лист;
– застосовувати для розпалювання печей і камінів бензин, гас, дизельне паливо та інші легкозаймисті рідини.

Зверніть увагу на печі ваших літніх родичів які самотньо мешкають в сільській місцевості і яким самостійно вже важко підготувати піч до безпечної експлуатації в зимовий період. Допоможіть їм «потрусити сажу», побілити димоходи, замазати існуючі тріщини, прибрати на горищі від димоходів спалимі матеріали.

Під час експлуатації електрообігрівальних приладів слід пам’ятати, що:
– електрообігрівальні прилади повинні встановлюватись на негорючій основі;
– відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів має становити не менше 0.25 м;
– забороняється використовувати електрообігрівальні прилади для сушки одягу та інших матеріалів;
– не можна залишати без догляду при виході з приміщення увімкнені в електромережу електрообігрівальні прилади.

Управління ДСНС України у Черкаській області звертається до громадян з проханням дотримуватись вимог правил користування пічним опаленням. Зігрівайтеся безпечно! Адже від дотримання елементарних правил залежить безпека вашого життя! Нехай тепло у вашому домі буде безпечним!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x