У Свидівку нагородили юного героя, який врятував життя 3-річній дитині

У Свидівку нагородили юного героя, який врятував життя 3-річній дитині

18 листопада в селі Свидівок Черкаського району під час святкових заходів з нагоди Дня села рятувальники відзначили подвиг Юліана Калюжного, який врятував життя 3-річному хлопчику, що мало не потонув напляжі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Нагадаємо, подія сталася цього літа біля колишнього санаторію «Світанок», де молода пара прогулюючись по містку з маленькою дитиною, милувалися краєвидами. Неподалік від них підліток вудочкою ловив рибу. Батьки спостерігали за дитиною, погукуючи йому, щоб не підходив до краю містка. Але у якусь мить дитя оступилося та шубовснуло у воду. Слідом за ним, кинувши вудку, пірнув підліток. Ніхто спочатку не зрозумів, що сталося. Але батьки, спохватившися, що їхня дитина зникла, почали панікувати, бігати по містку та кликати на допомогу. Зрозумівши, що трапилося, у воду почали пірнати чоловіки. Тим часом підліток-рибалка вже виринув ыз води, і всі побачили, як він плив до берега, міцно тримаючи перелякану дитину. Ризикуючи власним життям, проте неухильно дотримуючись усіх правил порятунку потопаючого, Юліан врятував життя маленькому хлопчику.

Тим часом чутка про те, що сталося на мосту, облетіла все село. Вчинок Юліана викликав захоплення не лише односельчан, а й рятувальників. «На долю хлопця випало справжнє випробування на рішучість та сміливість. І попри його молодий вік, дії юного мешканця села Свідівок були дуже мужніми» – наголосив начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Андрій Хижняк.

Щоправда, сам Юліан свій вчинок героїчним не вважає каже, у подібній ситуації так мав вчинити кожен. Рятувальники нагородили його грамотою та годинником.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x